Kerk capituleert nu ook voor LHBT-ideologie


Theoderic Wolthuis op Facebook:  Kerk capituleert nu ook voor LHBT-ideologie

Een ideologie die al lang geen onschuldige emancipatiebeweging (met legitieme doelen) meer is, maar een totalitaire seculiere ideologie met een eigen vlag, eigen symbolen en vooral een uitgesproken politieke en antireligieuze agenda. Een ideologie die geen tegenspraak duldt en -van overheidswege gesteund- in de westerse wereld andersdenkenden (bakkers, grafische ontwerpers en religieuze orden) voor de rechter sleept. Het bisdom Den Bosch -dat al zwak reageerde op de hostie-rellen in 2010- is nu blijkbaar ook gezwicht voor deze ideologie.
https://gay.nl/…/2…/katholieke-kerk-opent-deuren-voor-lhbts/

“Een van de instituten die zijn deuren opent op 24 juni om LHBT’s welkom te heten is de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Plebaan Geertjan van Rossem nodigt de homogemeenschap uit om deel te nemen aan een oecumenische gebedsviering. Dat kan als veelzeggend worden beschouwd.” Inderdaad veelzeggend maar niet onverwacht. De nieuwe door paus Franciscus aangestelde bisschop geeft er zijn zegen aan. Op onderstaande link ziet u hoe een vertegenwoordiger van de kerk de LHBT-vlag in ontvangst neemt. Een vlag die inmiddels ook in andere parochies hier ten lande wappert. http://www.rozezaterdag2017.nl/worstvoorclara/

Mgr. de Korte is niet de eerste door paus Franciscus benoemde prelaat die een dergelijke activiteit toelaat.
https://www.lifesitenews.com/…/francis-appointed-cardinal-p…
http://www.lgbt-ipc.org/newark-pilgrimage–2017.html…

Op internet zie ik nog geen aankondiging van het evenement door het bisdom Den Bosch. Wel een scherp artikel van Mgr. Mutsaerts, de hulpbisschop die nu door zijn bisschop op een zijspoor is gezet.

“In het huidige tijdgewricht komen we vooral seculieren tegen en dan nog veelal seculiere puristen: de milieuactivist die de klimaatscepticus de mond wil snoeren, de seculiere activist die katholieke bakkers wil verplichten twee mannetjes op de bruidstaart te zetten. Ze zijn net zo dogmatisch als
orthodoxe gelovigen. Orthodoxe katholieken voelen zich steeds meer de paria’s van onze maatschappij” “De Kerk wil zo graag zo betrokken zijn op de maatschappij, dat we onze identiteit verloren zijn. We hebben de relevantie van het geloof zo eenzijdig benadrukt, dat we ons nauwelijks meer onderscheiden van politieke partijen en praatprogramma’s.”
pagina 2 van: http://www.bisdomdenbosch.nl/Bisdom/Documents/2017,%2005.pdf

Helemaal mee eens monseigneur. Wat blijft is de voor mij steeds meer prangende vraag waarom ik nog steeds lid ben van een kerk die zich steeds minder onderscheidt van de wereld en politieke geloven (zoals het groene geloof en het marxisme) waarmee ik geen enkele affiniteit heb of lippendienst bewijst aan een totalitaire religieuze ideologie die christenen naar het leven staat.

>  https://gay.nl/articles/226709/katholieke-kerk-opent-deuren-voor-lhbts :

Katholieke Kerk opent deuren voor LHBT’s

Gebedsviering op Roze Zaterdag in Sint-Janskathedraal van Den Bosch

De steden Den Bosch en Oss en de regio Noordoost-Brabant hebben 2017 uitgeroepen tot Roze jaar, met als hoogtepunt Roze Zaterdag op 24 juni in Den Bosch. De organisatie van Roze Zaterdag 2017 vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht je seksuele geaardheid en gender-identiteit. Dat doen ze door te bouwen aan begrip, tolerantie en respect. Ze worden daarbij ondersteund door allerlei organisaties en instellingen. Een van de instituten die zijn deuren opent op 24 juni om LHBT’s welkom te heten is de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Plebaan Geertjan van Rossem nodigt de homogemeenschap uit om deel te nemen aan een oecumenische gebedsviering. Dat kan als veelzeggend worden beschouwd.

Gastvrije Kerk voor iedereen

De Sint-Janskathedraal is behalve parochiekerk ook de zetel van de bisschop van Den Bosch. Plebaan van Rossem gaat voor in de gebedsdienst, maar wordt daarin volledig ondersteund door de bisschop. Gerard de Korte, die in 2016 tot bisschop werd gewijd, wil graag een gastvrije kerk zijn, waarin iedereen een plek heeft. Dat was in de jaren voor zijn aantreden nog anders. Onder leiding van bisschop Hurkmans voer de kerk in Brabant een conservatievere koers jegens de LHBT-gemeenschap. Zo weigerde pastoor Buyens uit Reusel in 2010 de hostie uit te reiken aan de Carnavalsprins die openlijk homoseksueel is en was er kritiek op de preek die Van Rossem in de Sint-Jan hield, waarin hij stelde dat alleen diegenen die de ‘juiste beleving van seksualiteit’ hebben ter communie mogen gaan.

‘Seksuele geaardheid botst met de leer van de Kerk, maar is in de praktijk vaak geen punt’

Het openstellen van de Sint-Jan voor een Roze viering zou als hoopvol beschouwd kunnen worden door de gemeenschap, maar wil volgens Joost Goes van het Bisdom Den Bosch niet zeggen dat de verwachtingen hooggespannen moeten zijn.

‘De leer van de Kerk verandert niet’, aldus Goes. ‘We begrijpen dat mensen zich buitengesloten voelen en teleurgesteld zijn in de kerk, maar we vinden dat iedereen een plek moet kunnen hebben binnen de geloofsgemeenschap.’ Onderwerpen als seksuele geaardheid botsen met de leer van de kerk, maar in de praktijk is het vaak niet zo’n punt. Er zijn nu al homoseksuelen die met vreugde deel uitmaken van een parochie’, besluit de woordvoerder.

De oecumenische viering is op zaterdagmorgen 24 juni om 10:00 uur in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. De voorgangers zijn plebaan Geertjan van Rossem, dominee Erica Scheenstra, dominee Ruud Stiemer, en Pastor Franneke Hoeks. Na de viering is de officiële opening van Roze Zaterdag 2017 bij het Bossche Stadhuis.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s