KN: Is 2017 het jaar van de waarheid?


Volgens zuster Lucia heeft Maria al de kop van de slang verpletterd.

Paus Franciscus zal in mei 2017 Fatima bezoeken. Met zijn aanwezigheid, zo meldt het Vaticaan, zal de paus het eeuwfeest van de verschijningen in het Portugese bergdorp luister bijzetten. Naar dat jubileum wordt reikhalzend uitgekeken.

Sommige gelovigen verwachten er een teken, anderen zelfs de ontknoping van de crisis van ‘vernieuwing’ die de katholieke Kerk sinds het Tweede Vaticaans Concilie in zijn greep houdt. Ondanks alle bejubeling wordt het huidige pontificaat steeds meer als de dramatische toespitsing daarvan gezien. Kardinaal Burke meent dat komend jaar een publieke rechtzetting van de paus onvermijdelijk kan worden.

Tegelijk schijnen hoog boven onze hoofden de sterren in een hemelse choreografie van ruim negen maanden de zwangerschap van Openbaringen 12 uit te beelden. Het sterrenbeeld Maagd brengt, letterlijk bekleed met de zon en de maan aan haar voeten, en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren, Jupiter voort. Puer natus est! Het hoogtepunt van dit ‘groot teken aan de hemel’ valt vlak voor mei 2017.

Hoe dat ook zij, we zullen komend jaar het eeuwfeest van Fatima vieren, maar ook de Russische revolutie gedenken, die ons met zijn gruwelen méér bepaald heeft dan we willen weten. Maria heeft ons daarvoor willen waarschuwen. Eveneens in 1917 maakte de Balfour-declaratie de weg vrij voor de herstichting van Israël, het land van Gods uitverkoren volk. Indrukwekkende tekenen.

De Russische revolutie leidde de aanval op huwelijk en gezin in, die zich honderd jaar later in de genderideologie voortzet. Dit speelt niet alleen de wereld parten, maar nu ook de Kerk, het bolwerk waarbinnen huwelijk en gezin onaantastbaar leken. Een van de vier kardinale klokkenluiders die met hun dubia vragen stellen bij Franciscus’ exhortatie Amoris Laetitia, kardinaal Caffarra, heeft nog zelf van zuster Lucia, zieneres van Fatima, de profetie te horen gekregen dat “de eindstrijd tussen de Heer en het rijk van Satan over huwelijk en gezin” zal gaan. Maar, aldus Lucia, “Onze-Lieve-Vrouw heeft de kop van de slang al verpletterd”.

Dat moge zo zijn, onder dekmantel van ‘barmhartigheid’ zien we thans in de Kerk een klimaat van autoritaire onverdraagzaamheid, afrekeningen en zuiveringen ontstaan, juist rond dit thema. Bedenk dat het Vaticaan de vier oude kardinalen intimideert om geen enkele andere reden dan dat zij vragen stellen. Waarom die niet simpelweg beantwoorden?

Zo gaan we 2017 in met een Kerk die afstevent op interne confrontatie. Prof. Roberto de Mattei waarschuwt hoe verscheurend dit kan worden. Laten we daarom de belofte van Maria in gedachte houden, dat haar Onbevlekt Hart zal triomferen: haar belangrijkste boodschap in Fatima. En laten we elkaar vanuit die hoop toch een gemeend Zalig Kerstmis en Gelukkig Nieuwjaar wensen.

 

www.katholieknieuwsblad.nl

Advertenties

3 gedachten over “KN: Is 2017 het jaar van de waarheid?

  1. De zienster Mirjana Dragicevic-Soldo van Medjugorje: Medjugorje wordt gezien als de vervulling van Fatima: 13 mei en 13 oktober 2017. Maar de echte intrigerende datum zal 18 maart zijn.

   Mirjana zegt dat wanneer de geheimen zich zullen beginnen ontvouwen, de significantie van 18 maart duidelijk zal zijn voor de wereld.

   Wanneer alles begint te gebeuren, dan zul je in staat zijn om te begrijpen waarom 18 maart zo belangrijk is…

   Alles zal duidelijk zijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s