Google, Facebook en Whatsapp besluiten nieuws en meningen te gaan censureren


Grootste internetorganisaties besluiten tot een vorm van censuur om het publiek op dwingende wijze het ‘juiste’ standpunt te laten innemen, en de ‘juiste’ keuze te laten maken

Google, Facebook, Microsoft en Whatsapp hebben een linksradicaal politiek-correct internet censuur-kartel gevormd dat actief conservatieve standpunten gaat censureren en blokkeren.


Na de verkiezing van Donald Trump is de oorlog van de Westerse gevestigde orde tegen de vrijheid van meningsuiting in een stroomversnelling geraakt. Google en Facebook namen afgelopen maandag het besluit om de internetter te gaan waarschuwen voor sites die ‘fake’ of ‘misleidend’ nieuws verspreiden. Maar wie bepaalt wat ‘fake’ en ‘misleidend’ is? Het zijn juist de reguliere media geweest die tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne het publiek voortdurend extreem eenzijdig hebben voorgelicht door alle grote schandalen rond Hillary Clinton te negeren, en Donald Trump uitsluitend in een negatief daglicht te stellen.

 

Zelfs de Israëlische inlichtingenspecialisten van DEBKAfile, die zich doorgaans tot aan (militaire en politieke) conflicten gerelateerde ontwikkelingen beperken, maken zich zorgen en wijden er een compleet artikel aan. ‘De maatregelen roepen enkele serieuze vragen op over de vrijheid van meningsuiting, want welk nieuws is ‘fake’? En hoe en door wie wordt dat bepaald? Wat is misleidende inhoud, en hoe wordt dat als zodanig geclassificeerd?

‘Is een politiek standpunt, extreem religieus geloof, of openlijke kritiek op zaken zoals bijvoorbeeld de operatie om de Iraakse stad Mosul te bevrijden van ISIS, bepalend voor het oordeel of iets misleidende inhoud heeft, en daarom moet worden beperkt?’

Financiële straffen

Google gaat sites en blogs straffen door ze te blokkeren van het AdSense netwerk, waarmee (betaalde) advertenties op deze sites verschijnen. Facebook gaat eveneens pagina’s met een ongewenste inhoud blokkeren van advertentie-inkomsten. ‘Deze stappen zijn een dubieuze verlenging van het wel gewenste beleid tegen sites met pornografie, gokken of extreem geweld.’

Verkiezing Trump aanleiding voor politiek-correcte censuur

De timing van het besluit, pal na de overwinning van Donald Trump, is te verdacht om toevallig te zijn, stellen de analisten. Tijdens zijn campagne werd Trump voortdurend door de media belachelijk gemaakt en door het slijk gehaald, daarin volop gesteund door Google, Facebook, Microsoft en Whatsapp –die wereldwijd zo’n 2,7 miljard gebruikers hebben-, die openlijk achter de Clinton campagne stonden. Desondanks werden pro-Trump pagina’s en berichten nog niet geblokkeerd.

Nu de gezamenlijke inspanningen om de gewenste kandidaat van het globalistische establishment verkozen te krijgen zijn mislukt, hebben de grote internetorganisaties de conclusie getrokken dat er een vorm van censuur nodig is om het publiek op dwingendere wijze het ‘juiste’ standpunt te laten innemen, en de ‘juiste’ keuze te maken. Google en Facebook stellen onbekende digitale ‘zedenmeesters’ aan, die de inhoud van sites, blogs en pagina’s gaan onderwerpen aan vooraf als goed en ‘correct’ bepaalde politieke, religieuze en maatschappelijke standpunten.

Adressen en telefoonnummers Whatsapp gebruikers bekend bij Facebook

Whatsapp, dat in 2014 voor $ 19 miljard aan Facebook werd verkocht, kondigde met het blokkeren van ‘misleidende’ sites tegelijkertijd de introductie van een gratis audio/video-oproepsysteem voor Whatsapp gebruikers aan. CEO Jan Koum benadrukte dat de audio boodschappen die gebruikers elkaar versturen beveiligd zijn tegen afluisteren door veiligheidsdiensten, en tegen hackers.

Wat weinigen beseffen is dat met de overname van Whatsapp de namen en persoonlijke gegevens van alle 1 miljard gebruikers automatisch aan Facebook zijn gegeven, inclusief telefoonnummers en adressen.

Lees hier verder


 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s