Kardinaal Burke zegt dat als de paus z’n dwalingen niet opheldert, de kardinalen een formele ‘daad van correctie’ moeten stellen


bid 24 uur

cardinalburke

De kardinalen hadden in september naar paus Franciscus een brief geschreven, waarin ze hun bezorgdheden uitten, maar nadat de paus na ruim twee maanden nog geen antwoord had gegeven, gaven ze de brief afgelopen maandag vrij.
In een interview met Ed Pentin van het National Catholic Register, bespreekt Kardinaal Burke de volgende stappen indien Franciscus de bezorgdheden van de kardinalen zou blijven negeren.

Pentin: Wat gebeurt er als de heilige vader niet antwoordt op jullie daad van gerechtigheid en liefdadigheid, en er niet in slaagt om een verduidelijking te geven over de Kerkelijke Leer, zoals jullie hopen te bereiken?

Burke: “Dan zouden wij deze situatie moeten aankaarten. Er is in de Traditie van de Kerk, de praktijk van het corrigeren van de Roomse Paus. Het is iets dat duidelijk vrij zeldzaam is. Maar indien er geen antwoord komt op deze vragen, dan zou ik zeggen dat het…

View original post 289 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s