Vaticanisten van La Stampa stellen lijst op met ‘anti-Franciscus-Katholieken’


last-e1478260184443

Liberale en progressieve gelovigen steeds meer tegenover katholieken

In de zondagseditie van La Stampa publiceerden de Vaticanisten Giamoco Galeazzi en Andrea Tornielli vorige week met veel tralala een lijst van zogezegde “Franciscus tegenstanders” in de Katholieke Kerk. Het hele artikel lijkt op een voorschrift voor toekomstige zuiveringen. Het Heilig Jaar van Barmhartigheid komt op z’n einde en er zal opnieuw een gezonde dosis ‘Misericordina’ gegeven worden aan de zogezegde vijanden van paus Franciscus.
Galeazzi en Tornielli schreven: “De ‘melkweg’ van protest tegen de paus, gaande van Lefebvrianen die beslist hebben om te wachten op een traditionele paus, om terug te keren naar eenheid met Rome, tot de Lega-Katholieken, zetten Franciscus in contrast met zijn voorganger Ratzinger, en ze hebben een campagne gelanceerd: ‘Mijn Paus Benedictus’.”
De liberale auteurs streven ernaar om alle initiatieven onder dezelfde kam te scheren, namelijk dat ze allemaal min of meer buiten de Franciscus-Kerk zijn. Wie niet in het plaatje past, moet in de hoek gezet worden. Ze hebben de Sociëteit van St. Pius X aangeduid, en dit wordt dan gevolgd door entiteiten zoals de internetkrant La Nuova Bussola Quotidiana of achtenswaardige persoonlijkheden zoals de redacteur Riccardo Cascioli van het Lepanto Instituut; Corrispondenza Romana van de gerenommeerde historicus Roberto de Mattei; de blog Settimo Cielo van de veteraan-Vaticanist Sandro Magister; het Forum Libertá e Persona,… enzoverder…  Dit zijn allemaal initiatieven die zich veraf houden van enige goedkope polemiek. De lijst gaat verder met traditie-gerelateerde nieuwssites zoals Messa in Latino, Chiesa e Concilo post, Riscossia Cristiana en het maandelijks magazine Il Temone.
Galeazzi en Tornielli wijzen de vinger naar Kardinalen Raymond Burke en Carlo Caffara, Aartsbisschop Luigi Negri en Bisschop Athanasius Schneider, de liturgist Nicola Bux, Prof. Roberto de Mattei; Antonio Socci, en vele anderen… De reden? Ze zijn allemaal “schuldig” bevonden aan het publiek verdedigen van de onveranderlijke Leer van de Kerk en ze trekken de aandacht naar bewijs dat in een andere richting wijst.
De auteurs slaan diegenen op de lijst met de stok van politieke correctheid. Ze worden bestempeld als “Para-sedevacantisten, Lefebvrianen, “Islamofoob”, “anti-Europees”, “revolutionairen”, “coup-plotters” en zelfs “Poetins boezemvrienden.” En de hele “melkweg” van protest tegen Franciscus zou gefinancierd worden via duistere kanalen die uitgaan vanuit Moskou. De pagina in de krant Messa in Latino haalde Canon 212 § 3 van de Code van de Canonieke Wet aan, die expliciet zegt dat elke Katholiek het recht heeft, waar het nodig is, om de kerkelijke autoriteiten en de paus te bekritiseren.
Men zou moeten beseffen dat als een nauwe vertrouweling van paus Franciscus zich inlaat in zo’n wijde aanval, het betekent dat er van paus Franciscus een ‘harde wind’ komt naar de Kerk van Rome…
Vgl. bronnen: Eponymous Flower & Restkerk Net


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s