40 miljoen Russen oefenen deze week op kernoorlog met het Westen


door Xander, 04-10-2016. Amerikaanse stafchef Defensie waarschuwt dat no-flyzone boven Syrië de Derde Wereldoorlog zal ontketenen


Als de hoogste baas van de Amerikaanse strijdkrachten letterlijk waarschuwt voor de Derde Wereldoorlog met Rusland, dan is er écht iets aan de hand. In Rusland begrijpt men dat, maar in Europa doet iedereen alsof het nooit kan gebeuren – net als vlak voor WO-1 en WO-2. Inzet: de geplande concurrerende pijplijdingen waar het allemaal om gaat.


Omdat de toch al gespannen verhoudingen met het Kremlin steeds slechter worden, de NAVO almaar meer troepen, tanks en vliegtuigen naar het nieuwe Oostfront stuurt, en de Westerse-Turkse-Arabische coalitie weigert zijn militaire steun voor de islamitische terreurgroepen in Syrië op te geven, zag president Putin geen andere keus dan de in 2000 met Amerika afgesproken vernietiging van plutonium stop te zetten. Dat de agressiviteit van met name de VS in Moskou bloedserieus wordt genomen, blijkt wel uit het feit dat vanaf vandaag maar liefst 40 miljoen Russen deelnemen aan een landelijke oefening op een enorme ramp, waarin nadrukkelijk ook rekening met een kernoorlog wordt gehouden.

Naast 40 miljoen burgers zetten de Russen 200.000 man van ‘reddingsdivisies’ in, en 50.000 stuks materieel. De oefening begint vandaag en duurt tot en met 7 oktober. Het Russische ministerie van Civiele Defensie publiceerde een aantal richtlijnen, waaruit blijkt dat met tal van rampen rekening wordt gehouden, zoals ‘grote branden’, die massale evacuaties noodzakelijk maken, maar ook de noodzaak om de burgerbevolking te ‘beschermen tegen straling en chemische- en biologische substanties’. Daaruit blijkt dat de Russen serieus rekening houden met een ‘full scale’ oorlog met het Westen, inclusief de mogelijke inzet van nucleaire wapens.

Lees verder: klik hier

Stafchef waarschuwt voor Derde Wereldoorlog
Kliek rond Obama pleit voor militair ingrijpen
Strijd gaat om pijplijdingen naar Europa
Hillary in het Witte Huis ergste wat wereld kan gebeuren

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s