Tsjechische krant censureert eigen kardinaal omdat hij de islam bekritiseert


Katolický Týdeník, één van Tsjechië’s grootste katholieke nieuwsbronnen, heeft de Tsjechische kardinaal en aartsbisschop van Praag Dominik Duka gecensureerd. Duka stuurde onlangs een eigen artikel naar de krant, waarin hij zich uitsprak over de moord op de Franse priester Jacques Hamel. Katolický Týdeník vond de uitspraken van de kardinaal ontoelaatbaar, met als gevolg dat het Tsjechische volk niet over Duka’s mening werd ingelicht.

Kardinaal Duka sprak zich in zijn artikel uit over de barbaarse moord op de 84-jarige Franse priester. Het artikel, dat door Katolický Týdeník werd geweigerd, verscheen later op de Facebook-pagina van Duka. De aartsbisschop van Praag schrijft in zijn artikel dat de islam wordt verwelkomd door middel van een “onevenredige en meedogenloze politiek.”

Duka’s woorden werden vrijwel meteen na de publicatie ervan op Facebook bekritiseerd door verschillende media, waaronder vooral katholieke media. Priester, socioloog en filosoof Tomas Halik zei al snel na de verhinderde publicatie van Duka’s woorden dat “de echte vrienden van IS diegenen zijn die het verschil tussen de islam en jihadisten niet kennen.” De Tsjechische priester sprak zich daarmee uit tégen zijn landgenoot.

Lees hier verder: Tsjechische krant censureert eigen kardinaal omdat hij de islam bekritiseert

Advertenties

Een gedachte over “Tsjechische krant censureert eigen kardinaal omdat hij de islam bekritiseert

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s