Kardinaal Burke: ‘Geen twijfel dat de islam wil overheersen’


De islam is “fundamenteel een regeringssysteem” – kardinaal Raymond Burke

“Als zij (moslims) de meerderheid in een land worden, hebben ze de plicht de hele bevolking aan de sharia te onderwerpen”, aldus de kardinaal in gesprek met Religion News Service. Aanleiding was zijn nieuwe boek Hope for the World. To Unite All Things in Christ.

Radicaal verschillend

Als islamisering “is wat de burgers van dat land willen, wel, dan moet je dit laten gebeuren. Maar als dit niet is wat ze willen, dan moeten we een manier vinden om het te hanteren.. en als je begrijpt en geen vrede vindt met het idee om met dwang onder een islamitische overheid gebracht te worden, dan heb je reden om bang te zijn.” Volgens Burke is de islam “radicaal verschillend” van andere godsdiensten en maken religieuze leiders een zware fout als zij dit niet onderkennen.

Geen twijfel

Burke riep de slagen van Lepanto (1571) en Wenen (1683) in herinnering als “historische gebeurtenissen die direct betrekking hebben op de situatie van nu. Er kan geen twijfel over bestaan dat de islam de wereld wil overheersen.” Het juiste antwoord, voegde hij eraan toe, “is ferm te zijn over de christelijke oorsprong van ons eigen land (de VS) en zeker in Europa, en over de christelijke fundamenten van de regering en die te versterken.”

Bronnen: KN/CC/Catholic Herald


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s