Mgr. Charles Pope zegt dat het ongepast is voor een paus om priesters uit te schelden als ‘beesten’


Een prominente monseigneur uit de streek van Washington D.C. heeft in een opiniestuk in de National Catholic Register gereageerd over paus Franciscus’ ongepaste opmerkingen vorige maand, waar hij waarschuwde dat priesters zich niet zouden moeten bemoeien met het moreel leven van andere mensen.

(..) Terwijl hij medische analogie gebruikte, wees Mgr. Pope erop dat de pastoors de parochianen hun persoonlijke problemen moeten kennen om hen te kunnen helpen, net zoals een dokter die een patiënt behandelt met ademhalingsmoeilijkheden en pijn in de borst, zou vragen of hij heeft gerookt of bepaalde activiteit heeft gedaan. “Steek die dokter dan zijn neus in het privéleven van die patiënt, of zoekt hij de nodige informatie?”

Evenzo “heeft een pastoor de plicht om de gelovigen te kennen en te begeleiden in hun moreel leven. Dus, als een doopsel aangeeft dat de ouders samenwonen, of dat ze alleenstaande moeder is, dan heeft hij de plicht om te onderrichten. Als in een biecht hij bewijs vindt van zondige drijfveren, of een koppel dat samenwoont komt naar hem, dan moet hij met hen discussiëren en uitleggen waarom het verkeerd is en dat ze zouden moeten stoppen en de waarheid nastreven, die ons zal bevrijden.”

Hij besloot met te zeggen dat “wanneer we hier niet in slagen, dit geen vriendelijkheid is, maar verkeerd gedrag. We spreken over pastorale zorg, niet over ‘neuzen’ of ‘gluren‘.”

Bronnen: LifeSiteNews / Mgr. Charles Pope zegt dat het ongepast is voor een paus om priesters uit te schelden als ‘beesten’

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s