SSPX: ‘Grote groep geestelijken, waaronder de paus, maakt doctrinaire fouten’


Het Priesterbroederschap Sint-Pius X stelt dat “een groot aantal religieuzen” doctrinaire verwarring zaait. SSPX houdt paus Franciscus ermee voor verantwoordelijk fouten tegen de leer van de Kerk te maken.

“De gemeenschap van Sint-Pius X heeft paus Franciscus ervan beticht verwarring te zaaien en fouten tegen het geloof te maken”, schrijft Catholic Herald. “Een stelling van de traditionalistische groep doet uitschijnen dat een verzoening met Rome nog niet voor morgen is, en dat de gemeenschap is verdeeld over wat moet gebeuren. De verklaring stelt dat SSPX gelooft dat er een ‘pijnlijke verwarring’ bestaat in de Kerk, en acht ‘een groot aantal religieuzen, de paus inclusief’ verantwoordelijk voor wat als doctrinaire fouten wordt beschouwd. SSPX vindt dat ‘de mensencultus’ de aanbidding jegens God heeft vervangen.”

“De verklaring stelt voorts dat de SSPX ‘boete doet’ voor de daden van de paus, in de hoop dat hij ooit de kracht zou hebben om ‘het katholieke geloof en de katholieke moraal in hun geheel te verkondigen.’”

De SSPX is naar eigen zeggen niet op zoek naar erkenning, maar streeft ernaar om de Katholieke Traditie te herstellen.


Aan al diegenen die trouwe, traditionele christenen zijn, blijf sterk, jullie mogen niet zwichten voor de pogingen om jullie aan te moedigen om jullie geloof te verlaten. Jullie zullen aan de kant worden gezet en worden gedwongen om ermee akkoord te gaan om jullie kinderen te leren over een valse doctrine, niet van God.” – Jezus, 13 april 2013.

Deze oorlog, om het Woord van God overeind te houden, zal betekenen dat die priesters, die trouw blijven aan Hem, zich zullen moeten verschuilen.” – Maria, 5 augustus 2013.

De deuren van Mijn Kerk zullen weldra worden gesloten voor diegenen die erop zullen staan om trouw te blijven aan de traditionele christelijke praktijken. Deze deuren zullen worden dichtgeslagen in jullie gezichten, terwijl jullie over Mij getuigen. Jullie geloof zal worden bespot op de meest listige manier, zodat wanneer jullie Mijn Woord verdedigen, jullie zullen worden verklaard grof en onvriendelijk te zijn, met weinig sympathie jegens diegenen die niet in God geloven.” – Jezus, 5 augustus 2013.

Bronnen: Catholic Herald & SSPX: ‘Grote groep geestelijken, waaronder de paus, maakt doctrinaire fouten’

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s