Voorzeggingen van heiligen en profeten


Opmerking vooraf: Sommige profetieën zijn voor verschillende interpretaties vatbaar en kunnen al zijn vervuld of afgewend.


Sint-Antonius de Abt – 4de eeuw:

“Mensen zullen zich overgeven aan de geest van de tijd. Ze zullen zeggen dat, als ze in onze dagen zouden hebben geleefd, geloof makkelijk en simpel zou zijn. Maar in hun dagen, zullen ze zeggen dat de dingen complex zijn, dat de Kerk moet worden vernieuwd om met de problemen van de tijd te kunnen omgaan. Wanneer de Kerk en de wereld één zijn, dat zal de tijd zijn. Valsheid zal de mannen die zich uitspreken over de wet karakteriseren. Vaders en zonen zullen mekaar vervolgen. De clerici in de heilige Kerk zullen zijn verslaafd aan trots en onrechtvaardigheid. Vrouwen zullen zich niet langer bekommeren om delicate en gevoelige onderwerpen, en zullen met mannen samenleven zonder getrouwd te zijn. Zeven jaren voor de laatste dag, zal Ierland overstromen en in zee verdwijnen.”

Sint-Columba – 6de eeuw:

“De elite zal wrok koesteren, als het gaat over hun onbeduidende giften. Bloedverwantschap zal van weinig betekenis zijn. Kerken zullen het bezit van leken worden. Dat is de beschrijving van de mensen die in de komende tijden zullen leven, de ene generatie nog onrechtvaardiger en onbillijker dan de vorige. De bomen zullen niet hun gewoonlijke hoeveelheid vruchten dragen, de visvangst zal van weinig betekenis zijn en de aarde zal minder vruchtbaar zijn. Het weer zal abnormaal zijn, mensen zullen honger lijden en vissen zullen de rivieren verlaten. De mensen die zullen worden verdrukt omdat ze eten willen, zullen met een lege maag sterven. Verschrikkelijke stormen en orkanen zullen hen teisteren. Talloze ziektes zullen heersen. Versterkingen zullen overal worden gebouwd, tijdens die tijden van verschrikkelijk gevaar. Dan zal iets groots gebeuren. Ik slaag er niet in het te zien. Het zal gebeuren op basis van rechtvaardigheid, en als je niet echt heilig bent, zal een nog ergere gebeurtenis niet eens kunnen gebeuren.”

Sint-Odilia – 7de/8ste eeuw:

“Hoor, hoor, mijn broeders en zusters. Ik zag….

Lees hier verder: Voorzeggingen van heiligen en profeten

Advertenties

Een gedachte over “Voorzeggingen van heiligen en profeten

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s