Mgr. Schneider: ‘We moeten vermijden dat de woorden van de paus bindend worden’


In een brief aan The Remnant Newspaper noemt Mgr. Athanasius Schneider – een bisschop van Kazachstan – Amoris Laetitia een “spiritueel gevaar.” Schneider zegt dat de exhortatie zorgt voor doctrinaire verwarring en leidt tot de ontheiliging van maar liefst 3 Sacramenten.

“In Amoris Laetitia zijn er uiteraard uitdrukkingen die kennelijk de traditie volgen. Maar dat is niet het probleem. Wat op het spel staat zijn de natuurlijke en logische gevolgen die voortkomen uit de ambigue uitdrukkingen in het document. Ze zijn inderdaad spiritueel gevaarlijk. De uitdrukkingen zullen doctrinaire verwarring veroorzaken, een snelle en gemakkelijke verspreiding van heterodoxe doctrines omtrent het Huwelijk en de morele wet, alsook de inburgering en uitoefening van de uitdeling van de Heilige Communie onder de hertrouwde gescheidenen, een praxis die ertoe zal leiden dat de volgende drie Sacramenten: Het Huwelijk, de Biecht en de Meest Heilige Eucharistie, worden gebagatelliseerd en ontheiligd.

In deze duistere tijden, waarin onze Geliefde Heer blijkt te slapen in de boot van Zijn Heilige Kerk, zouden alle katholieken, beginnend bij de bisschoppen en eindigend bij de meest simpele gelovigen, welke hun Doopsel serieus nemen, met één stem trouw moeten zweren aan de Katholieke Waarheden, die ook verklarend. In sommige uitdrukkingen in Amoris Laetitiaworden die Waarheden ondermijnd of op ambigue wijze vervormd. Het zou dan een soort ‘credo’ van de mensen van God zijn. Amoris Laetitia is duidelijk een pastoraal document en beweert niet-bindend te zijn. We moeten vermijden dat ieder woord en gebaar van de huidige paus ‘onfeilbaar’ worden. Amoris Laetitia spreekt de Leer van Jezus en de hele Kerkelijke Traditie tegen. Zo’n totalitaire visie op pauselijke onfeilbaarheid is niet katholiek, het is werelds, zoals in een dictatuur, het is tegen de geest van het Evangelie en de Vaders van de Kerk.

Buiten de bovenvermelde mogelijke getuigenis van trouw, zou er volgens mij door competente theologen een analyse moeten worden gemaakt over de klaarblijkelijke foutieve uitdrukkingen in de exhortatie. Zo’n wetenschappelijke analyse zou moeten worden opgesteld zonder woede en verdeeldheid, en met kinderlijke eerbied voor de Vicaris van Christus. Ik ben ervan overtuigd dat later de pausen zullen dankbaar zijn dat er bezorgde stemmen van bisschoppen, theologen en leken hebben weerklonken in deze verwarrende tijden. Laat ons leven in het belang van de Waarheid en van de Eeuwigheid.

>>> http://remnantnewspaper.com/web/index.php/articles/item/2558-bishop-athanasius-schneider-replies-to-the-remnant-s-open-letter-on-amoris-laetitia
Foto: via onepeterfive.com

Bron: Mgr. Schneider: ‘We moeten vermijden dat de woorden van de paus bindend worden’

Advertenties

Een gedachte over “Mgr. Schneider: ‘We moeten vermijden dat de woorden van de paus bindend worden’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s