Mgr. Gänswein: ‘Het pausschap werd uitgebreid in 2013’


Aartsbisschop Gänswein beschrijft de rol van Benedictus XVI als zijnde een passieve functie in het pauselijke ministerie. “Het pauselijke ambt is sinds 11 februari 2013 veranderd. Het blijft de fundering van de Katholieke Kerk, maar Benedictus XVI heeft door zijn uitzonderlijke pontificaat veel dingen veranderd.”

Gänswein bevestigt dat de mafia van Sankt-Gallen er in 2005 alles heeft aan gedaan om Benedictus XVI uit de Stoel van Petrus te houden, maar stelt dat Ratzingers aftreden in 2013 een “persoonlijke keuze” is geweest. “

Het was voor paus Benedictus gepast om af te treden, omdat hij zich ervan bewust was dat het pauselijke ministerie een zware opgave is. Daarenboven heeft hij zelf ooit gezegd dat hij ‘in de toekomst zou overwegen paus emeritus te worden.’ Dus hij deed het.”

“Hij heeft de Heilige Stoel op 11 februari 2013 verlaten, maar toch heeft hij zijn ministerie niet opgegeven. Dat is ook onmogelijk, omdat hij het ministerie in april 2005 heeft aanvaard”, voegt Gänswein eraan toe (De aartsbisschop lijkt zichzelf hier tegen te spreken, omdat hij eerder in de toespraak verklaarde dat er geen twee pausen zijn. En er kunnen ook geen twee pausen zijn, nvdr).

Bron: Mgr. Gänswein: ‘Het pausschap werd uitgebreid in 2013’

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s