De overwinnende Kerk


H. Clemens Maria Hofbauer zei: “Bedenken we toch: door de priesters komt heil en verderf, zegen of vloek over hetvolk! Wanneer in het Oude Verbond andere gesels niet meer volstonden, om het verharde volk van zijn dwalingen terug te brengen, dan zond God de zwaarste gesel: slechte en verblinde priesters! Bid daarom dat God de Heer heilige priesters zou verwekken!”

Optimist tot in de kist


Published by Hubert Luns

Het vertrekpunt van de Vroege Kerk was geen managementplan. De belofte? Ja, de Belofte; de belofte van de Heilige Geest. En die werkt nog steeds.

NASCHRIFT

(Verschenen in de Brandende Lamp nr. 115) (..) Laten we wel beseffen dat de bekering van ons land eerst en vooral van de priesters moet komen.
De H. Clemens Maria Hofbauer zei hetaldus: Bedenken we toch: door de priesters komt heil en verderf, zegen of vloek over hetvolk! Wanneer in het Oude Verbond andere gesels niet meer volstonden, om het verharde volk van zijn dwalingen terug te brengen, dan zond God de zwaarste gesel: slechte en verblinde priesters! Bid daarom dat God de Heer heilige priesters zou verwekken!”
De H. Johannes Chrysostomus hield zijn priesters altijd met de meeste aandrang voor: “Weest verlossers van de wereld!” Aan ons de plicht zonder ophouden voor de priesters…

View original post 8 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s