Italiaanse Vatican-watcher Antonio Socci: ‘Wat onmogelijk leek, is gebeurd’


Antonio Socci, een Italiaanse journalist en auteur, schrijft in Libero dat Amoris Laetitia een kerkelijke revolutie heeft bewerkstelligd. De Vatican-watcher stelt dat kardinaal Walter Kasper gelijk heeft gekregen en laat niet na om de term “machtsgreep” op papier te zetten.

“De Kerk verdedigt zich al jaren tegen de ‘relativiteitsdictatuur.’ Ze verdedigde zichzelf tijdens het Consistorie in 2014 en tijdens de twee synodes. Bergoglio werd zelfs tot de minderheid gerekend. Maar de Argentijnse paus heeft zijn ‘revolutie’ toch waargemaakt. (Tot dusver synodaliteit!)”, schrijft Socci.

“Het is de bisschoppelijke krant zelf, ‘Avvenire’, die Benedictus XVI en Johannes Paulus II al snel uit het raam gooide, die ons informeert dat er daadwerkelijk een revolutie aan de gang is in de Kerk.”

“Het is nu officieel. Vandaag, de dag die volgt op de publicatie van deze revolutionaire tekst, is D 1 voor de Kerk. Wat onmogelijk werd geacht, is gebeurd. De apostolische exhortatie daagt de tweeduizendjarige Katholieke Doctrine uit. En in katholieke kringen zijn mensen gechoqueerd, terneergeslagen en verwilderd.”

Lees hier verder: Italiaanse Vatican-watcher: ‘Wat onmogelijk leek, is gebeurd’

Advertenties

Een gedachte over “Italiaanse Vatican-watcher Antonio Socci: ‘Wat onmogelijk leek, is gebeurd’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s