Amoris Laetitia verder doorgelicht (de adders onder het gras – de rechtvaardiging van scheidingen, etc.)


Franciscus ontkent in het pas verschenen pauselijk document Amoris Laetitia het bestaan van de Hel. Zoals we weten vergoelijkt hij ook de doodzonde. Nu is gebleken dat hij erin ook scheidingen rechtvaardigt. Enkele fragmenten die iedere katholiek zorgen zouden moeten baren:

“De keuze voor een burgerlijk huwelijk of, in sommige gevallen, gewoon samenwonen, wordt vaak niet gemotiveerd door de keuze om niet te huwen voor de Kerk, maar door culturele of andere omstandigheden. In die gevallen moet respect worden getoond voor diegenen die op een bepaalde manier Gods liefde weerspiegelen. We weten dat het aantal samenwonenden uiteindelijk huwt voor de Kerk. Samenwonen is een keuze die voortkomt uit een algemene attitude, en is vaak niet definitief, men kan ook wachten op meer zekerheden (een vast inkomen of een job). In sommige landen zijn er veel de-facto-huwelijken, niet alleen door de verwerping van familiale waarden en waarden rond het huwelijk, maar vooral vanwege het feit dat huwen te duur is, gezien de sociale conventies. Daarom leidt materiële armoede ertoe dat mensen in de-facto-huwelijken verzeilen. Hoe het ook zit, deze situaties moeten worden omgebogen in kansen en kunnen uitmonden in huwelijken die overeenstemmen met het Evangelie. Deze koppels moeten worden verwelkomd en worden begeleid…

Lees hier verder: Amoris Laetitia verder doorgelicht (de adders onder het gras – de rechtvaardiging van scheidingen, etc.)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s