Kardinaal Ravasi wil netwerken met de Vrijmetselarij!


carimassoni
In de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore zei kardinaal Gianfranco Ravasi (President van de Pauselijke Raad voor Cultuur) op 14 februari dat hij toenadering wil met de Vrijmetselarij:

Deze verschillende verklaringen van de incompatibiliteit van de twee lidmaadschappen in de Kerk of in de Vrijmetselarij, staan dialoog niet in de weg, zoals het uitdrukkelijk staat vermeld in een document van de Duitse bisschoppen, die reeds de verschillende gebieden van discussie heeft in kaart gebracht, zoals de maatschappelijke dimensie, werken van liefdadigheid, de strijd tegen materialisme, menselijke waardigheid en de kennis van elkander.

Verder, is het nodig dat we het standpunt van bepaalde Katholieke sferen overstijgen, die – om uit te halen naar enkele doelgroepen, zelfs in de hiërarchie van de Kerk, die hen ontevreden stelt – daarbij gebruik maken van hen te beschuldigen van een lid te zijn van de Vrijmetselarij“. We besluiten dat, zoals de Duitse bisschoppen schrijven, we moeten verdergaan dan wederzijdse vijandigheid, beledigingen en vooroordelen, omdat,in vergelijking met de vorige eeuwen, de toon en de manier van het uiten van onze verschillen verbeterd en veranderd is, zelfs als deze verschillen nog steeds op een duidelijke onderscheidende manier aanwezig blijven.

Reeds in januari vorig jaar had de Grootmeester van de Grootloge van Italië z’n verlangen geuit voor dialoog met  paus Franciscus. En toen  Franciscus pas aangesteld was, staken diverse Grootloges over heel de wereld, zelfs de loftrompet voor de paus Franciscus.

>> http://rorate-caeli.blogspot.com

 

Advertenties

Een gedachte over “Kardinaal Ravasi wil netwerken met de Vrijmetselarij!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s