Een totalitair Islamitische staat dreigt.


Evangelisch Nieuws

middenoosten

Hoe zorgwekkend is het oprukken van ISIS voor de westerse wereld.

De doelstelling van de ISIS is de stichting van een salafistisch kalifaat, eventueel wereldwijd. Hun methoden zijn reguliere oorlogsvoering, etnische zuivering, massamoord, aanslagen op burgerdoelen, gijzeling, kind soldaterij, onderdrukking met bruut geweld, publieke executies door onthoofding en kruisiging, marteling, verkrachting, vrouwenhandel, propaganda, chemische wapens.

Men financiert de activiteiten door de plundering van banken, diefstal van staatseigendom, afpersing van winkeliers, verkoop van ruwe olie, belasting van christenen, donaties van rijke personen uit de Golfstaten. ISIS is met een geschat vermogen van meer dan 2 miljard dollar de rijkste terreurbeweging in de wereld.

Steeds meer oliebronnen vallen ook in handen van strijders van ISIS. Daarmee komt mogelijk de wereld olievoorziening steeds meer onder controle van die groepering en dit heeft direct gevolgen voor onze economie. ISIS streeft naar een kalifaat, een sharia-staat die delen van Irak, Syrië en Libanon omvat en die uiteindelijk macht in de…

View original post 1.260 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s