De resultaten van onze poll ‘Wat denkt u over paus Franciscus?’


In november vorig jaar startten we poll om te peilen naar de mening van onze lezers over de huidige “paus”. We kregen zo’n 103 stemmen binnen. Niet geheel zonder verrassing stemde de meerderheid, namelijk 62%, dat paus Franciscus de antipaus of de Valse Profeet is. Dan, wat ons wel verraste, is dat 27% van de stemmers denkt dat paus Franciscus de geldige paus is, ondanks het feit dat hij een rampzalig “pausbeleid” voert.

H. Franciscus van Assisi zei eens het volgende om over na te denken: “Handelt dapper, broeders, weest sterk, en stelt uw hoop op de Heer. Grote tijden van benauwdheden komen naderbij, waarin de verwarring en gevaren van wereldse en geestelijke aard de overhand zullen hebben, de liefde van velen zal verkoelen, en de slechtheid van de bozen elke maat zal overschrijden. De macht van de demonen zal meer dan gewoonlijk vrij spel krijgen. De onbevlekte reinheid van onze en andere orden zal zozeer worden misvormd, dat slechts zeer weinigen onder de Christenen de ware Paus en de Roomse Kerk met oprecht hart en in volkomen liefde zullen gehoorzamen.”

Iemand die niet op canonieke wijze tot Paus is gekozen, maar op het hoogtepunt van die verdrukking tot het pausschap verheven wordt, zijnde de Antipaus, zal zich met scherpzinnigheid inzetten om het dodelijke gif van zijn dwalingen te verspreiden. Dan zullen de ergernissen zich vermenigvuldigen, onze orde zal gespleten worden, vele andere orden zullen volledig uit elkaar vallen, omdat zij de dwalingen niet bestrijden, maar er mee instemmen. Er zullen allerlei meningen zijn en er zal tweespalt zijn bij het volk, in de orden en bij de clerus, zo erg dat wanneer die dagen niet werden bekort zelfs de uitverkorenen (indien zoiets mogelijk ware) in dwaling zouden worden gebracht.”

Bron: De resultaten van onze poll ‘Wat denkt u over paus Franciscus?’

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s