Zuster Hatune Dogan: ‘het Westen moet weten wat er in de Koran staat’


Toen Mosul in augustus 2014 werd veroverd door de terroristen, werden vele Christenen gevangen genomen. Mannen werden doorgaans direct doodgeschoten, de vrouwen, naar schatting ruim 500, naar de slavenmarkt gebracht, om te worden verkocht als seksslavinnen. Mohammad Khuzai, een woordvoerder van de Rode Maan (de Arabische variant van het Rode Kruis) vertelde dat Yezidi en Christelijke vrouwen werden gekidnapt en weggevoerd werden om te verhandelen.

Ooggetuigen zeiden dat de mooiste vrouwen werden gegeven aan hoge figuren binnen IS. Voor de verkoop worden vrouwen in een nikab naar een slavenmarkt gebracht, waar ze worden uitgekleed en worden gekeurd, als op een vleesmarkt. Daar worden ze dan per opbod verkocht. Kinderen onder 12 jaar zijn het duurst.

ISIS-sex-slaves

Een ze dan in handen zijn gekomen van een IS-strijder, worden ze opgesloten in een soort bordeel en meerdere malen per dag verkracht. Ze worden in groep in een kamer gehouden, en voor de verkrachting worden ze dan in een aparte kamer gebracht. Wie tegenstribbelt wordt hevig geslagen.

slave

In de steden die IS veroverde, werden Islamitische wetten geïntroduceerd. Zo moeten niet-moslims een taks betalen willen ze met rust gelaten worden. In een geval drongen leden van IS de woning binnen van een Assyrische Christelijke familie in Mosul en eisten ze de jiza of de taks. Toen ze zeiden dat ze het geld niet hadden werden de moeder en de dochter brutaal verkracht voor de ogen van de vader. Deze was achteraf zo getraumatiseerd dat hij zelfmoord pleegde.

In een stad net buiten Alleppo werden in augustus vorig jaar een groep christenen afgeslacht, inclusief de 12-jarige zoon van een leider van een Christelijk ministerie, die 9 kerken had gebouwd. De 12-jarige jongen werd voor de ogen van zijn vader en het hele publiek hard geslagen, en zijn vingertoppen werden afgehakt, waarbij ze vertelden dat de marteling zou ophouden als hij zich zou bekeren tot de islam. Toen deze weigerde, werden ook hij en nog twee anderen gemarteld en uiteindelijk gekruisigd. Acht anderen werden naar een naburige site gebracht in de stad en werden ook gevraagd of ze zich zouden bekeren tot de Islam, maar ze weigerden. Twee vrouwen, van 29 en 33 jaar, werden in het openbaar, voor het toeschouwende volk verkracht en vervolgens werden ze allen onthoofd.

Ooggetuigen en naaste verwanten die de vreselijke gebeurtenis aanschouwden, zeiden dat de vrouwen knielden en baden voor de IS-militanten. Ze waren het Onzevader aan het bidden. Een van de vrouwen keek omhoog en glimlachte bijna toen ze zei: “Jezus!” De lichamen werden dan aan kruisen gehangen en tentoongesteld.

Eind 2014 deed WND een interview met de Orthodoxe zuster Hatune Dogan. Zij zet zich met haar stichting in voor de vervolgde Christenen wereldwijd. Haar voorouders werden in 1915 door de Turkse overheid vervolgd tijdens de Armeense genocide.

sisterdogan

Ze zegt dat Christenen in het Westen zouden moeten leren wat er in de Koran staat. “Als ze dat zouden weten, dan zouden ze beseffen dat IS enkel maar doet wat devote Moslims in het verleden al altijd hebben gedaan wanneer ze een volk overmeesteren dat ze als ‘ongelovigen’ beschouwen.”

“25 keer wordt er in de Koran gezegd dat Christenen moeten vermoord worden omdat wij betrokken zijn in polytheïsme. De Moslims begrijpen het concept van de H. Drievuldigheid niet. En het zegt ook geen vrienden te maken met Christenen.”

Volgens haar is Europa op weg om het volgende strijdtoneel te worden voor de Islam, vooral België en Frankrijk, waar Moslims 6 tot 10% van de populatie uitmaken. Zuster Hatune’s geadopteerde land, Duitsland, heeft ongeveer 4% Moslims en meer dan 4000 moskeeën. [het percentage Moslims zal nu aanzienlijk hoger liggen door de vluchtelingencrisis, wat ten tijde van dit interview nog niet het geval was, nvdr]

“Een moskee is niet zomaar voor gebed”, zegt de zuster, “het is om voor te bereiden om de ongelovigen te vermoorden en de wereld te controleren.”

En er zijn verzen tegen de Christenen die zeggen dat God Vader, Zoon en H. Geest is, of dat Jezus de Zoon van God is. Ze moeten onthoofd worden, het hoofd afgesneden van de nek; er is geen andere interpretatie. Dit is wat de Moslims doen. Normale Moslims, die echt Moslim zijn, moeten deze regels volgen. Er zal nooit vrede zijn op aarde als deze verzen in de Koran niet worden gestopt. In de Koran, in de Hadith en de Sunna, staat 36.800 keer het woord ‘snijden’, ‘vermoorden’ of ‘aanvallen’. Hoe kan er dan vrede op aarde zijn? ”

De zuster gaat verder: “De Koran geeft de Moslims ook de toestemming om meisjes en vrouwen te verkrachten die gevangen worden gehouden als slaven (Sura 23:5-6). In veroverde steden heeft IS de huizen van Christenen met het rode symbool van de Nazarenen gemarkeerd. Dan worden ze bezocht door leden van IS die onuitspreekbare horror toebrengen aan die families. ”

Mohammed kwam en bracht slachting, onthoofding en pedofilie. Hij sliep met een 9-jarig meisje, hij trouwde ermee toen ze 6 was. We weten dat want het staat in de Hadith (een boek in de Koran). ”

Over de toestand bij ons zegt ze: “Het Midden Oosten is hier al. Het is hier. Het is niet ver van hier. Het is aan uw deur.”

Recent gaf de zuster een presentatie in Minnesota, in de VS, bij een congregatie van zusters. Sommigen verlieten tegen het einde de zaal, omdat ze de foto’s en de verhalen van de duizenden meisjes die verkracht worden, de beelden van Christenen die gekruisigd worden door IS of Moslims die voetbal spelen met de hoofden van hun slachtoffers, niet konden verdragen. Maar, terwijl sommigen weggingen, reageerden anderen door nadien naar de zuster te gaan en te vragen hoe ze meer informatie konden krijgen en hoe ze konden betrokken worden bij het helpen van deze vervolgde Christenen.
De zuster eindigt: “Iedereen heeft angst, maar ik ben geroepen om medeleven te betonen. Ik doe dat niet met woorden, maar met daden. En Jezus is mijn bodyguard.”
Advertenties

Een gedachte over “Zuster Hatune Dogan: ‘het Westen moet weten wat er in de Koran staat’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s