Aartsbisschop Rino Fisichella waarschuwt oppositie: ‘Kritikasters kunnen worden geëxcommuniceerd’


cq5dam.web.1280.1280Dreigende taal vanuit onverwachte hoek, en dat net voor de opening van het jaar van barmhartigheid. Priesters en andere geestelijken die kritiek op paus Franciscus uiten, kunnen automatisch worden geëxcommuniceerd. Dat stelt althans aartsbisschop en president van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie Rino Fisichella. Volgens Voice of the Family, een vereniging die zich inzet voor de belangen van families, zou Fisichella de bedreigingen hebben geuit toen hij uitlegde hoe barmhartigheidsmissionarissen tijdens het Jaar van Barmhartigheid te werk zouden gaan. “De 800 missionarissen zullen absolutie kunnen schenken, in gevallen waarvoor zich men eerder nog tot [het eigen Bisdom of] het Vaticaan moest wenden.”

Maar Fisichella veranderde het geweer algauw van schouder, en van barmhartigheid viel uit de daaropvolgende woorden amper nog iets te merken. Een geestelijke die zich openlijk tegen het gedachtegoed van “paus Franciscus” zou verzetten, komt volgens de aartsbisschop in aanmerking voor automatische excommunicatie.

Volgens Voice of the Family raken de bedreigingen van Fisichella, aan het adres van talloze geestelijken, kant noch wal. Temeer omdat katholieken het God zijn verplicht om zich in te zetten voor de waarheid van het katholieke geloof. “Voice of the Family berust zich op het feit dat katholieken, op ieder kerkelijk niveau, hun plicht zullen blijven vervullen, en het katholieke geloof zullen blijven verdedigen, niet alleen tijdens het Jaar van Barmhartigheid, maar ook daarna.”


Archbishop Fisichella, President of the Pontifical Council for Promoting the New Evangelization, has stirred controversy by suggesting that some criticisms of Pope Francis might result in automatic excommunication.

Lees hier verder: http://voiceofthefamily.com/papal-critics-threatened-with-excommunication-as-year-of-mercy-begins/


Advertenties

Een gedachte over “Aartsbisschop Rino Fisichella waarschuwt oppositie: ‘Kritikasters kunnen worden geëxcommuniceerd’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s