Schuif je geloof nooit opzij, en ontzeg je kinderen niet het recht op een christelijke opvoeding


De haat, aanwezig onder mensen ten opzichte van Jezus, betekent dat men er alles aan zal doen om de beoefening van het christelijke geloof te verbannen. Je zult er zelfs van worden beschuldigd anti-christelijk te zijn, als je goddeloosheid niet omarmt. Dit is de manier waarop je zult worden bedrogen. Dit is hoe Jezus zal worden belasterd. Men zal hetzelfde doen in scholen om het christendom te verbannen. Ja, de waarheid van Gods Woord zal worden verbannen uit onze gemeentelijke politiek, onze instellingen, onze scholen, tot het uiteindelijk zal worden ontkend in onze Kerk.

Paus Franciscus heeft scholen aangeraden om niet te evangeliseren. Hij zei dat op een wereldcongres over christelijke opvoeding dat werd georganiseerd in de Paulus-VI-hal in het Vaticaan. Het vierdaagse congres had plaats van 18 tot en met 21 november onder de noemer “Vandaag en morgen opvoeden. Een vernieuwende passie.” De paus stond ruim 7.000 mensen te woord, toen hij praatte over christelijke opvoeding in scholen. “Christelijke opvoeding gaat niet alleen over de catechismus en bekering. Evangeliseer nooit in scholen. Christelijke opvoeding gaat over de opvoeding van jongeren, met respect voor menselijke waarden. Een van die waarden is ‘bovenzintuiglijkheid’. Er is tegenwoordig veel aandacht voor neopositivisme, dat is de leer omtrent immanente dingen, in landen die vasthouden aan christelijke traditie, maar ook in landen waar heidenen wonen. Die ‘bovenzintuiglijkheid’ is niet meer veraf, maar ‘wilsoplegging’ heeft in scholen geen nut. De grootste verleidingen, als er oorlog woedt, zijn muren. En de grootste misstap die een leraar kan begaan, is om binnen deze muren te blijven, als het op educatie aankomt. We moeten naar de periferieën gaan, wat meer inhoudt dan louter solidair zijn. De werkelijkheid wordt vanuit de periferieën beter begrepen dan vanuit het centrum. In het centrum wordt iemand altijd verdedigd“.

Deze stelling is een kerngedachte in de bevrijdingstheologie.

Wees je bewust van het plan (van de Vrijmetselarij en haar bedienaren in kerken en politiek) om alle tekenen van christelijke geloof, de leer van de Schriften, uit ons leven te verwijderen. Je zult het zelf opmerken in scholen, hogescholen, ziekenhuizen, en in de grondwetten van de EU landen.

De grootste gruwel is de verhindering van de verspreiding van het heilig Evangelie naar hen die God liefhebben. En wellicht zal het zo ver komen dat het spreken over Jezus als Verlosser, en de leer over de Waarheid van de rk Kerk, zal worden afgeschaft en zelfs strafbaar zal worden gemaakt…

Bron: http://rorate-caeli.blogspot.com

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s