Het logo van het ‘Jaar van barmhartigheid’ en de Vrijmetselarij


Mons. Rino Fisichella, President of the Pontifical Council for the New Evangelization, showing the logo of the Jubilee of Mercy, announced by Pope Francis on March 13th 2015. It will be open from December 8th 2015 to November 20th 2016. Rome, May 5th 2015. ANSA/MAURIZIO BRAMBATTI

Men kan zich afvragen waarom men geen barmhartige Christus heeft gekozen of Jezus als de goede Herder die een lam op zijn schouders draagt, of een andere klassieke afbeelding gerelateerd met de barmhartige Christus. In plaats daarvan werd een soort logo ontworpen dat Christus moet voorstellen die een verloren ziel op zijn schouders draagt. Het werd ontworpen door de Jezuïet Marko I. Rupnik. De verloren ziel staat volgens de uitleg ook symbool voor de mensheid die Christus op Zijn schouders neemt.

mercifullikefather

Paus Franciscus liet al vele malen uitschijnen dat de Kerk tot nu toe niet “barmhartig” genoeg geweest is (en suggereert dus dat al zijn voorgangers gefaald hebben). Het “jaar van de barmhartigheid” moet daar nu verandering in brengen, met dit logo als uithangbord.

Als we het logo goed bestuderen lijkt het erop dat er verborgen vrijmetselaarssymboliek in werd verwerkt:

masonrymercylogo

Ook het ‘versmolten’ oog is bizar. De gedachte zou zijn dat Christus’ ogen versmolten zijn met die van de mensheid en dat “Adam met de ogen van Christus kijkt en Christus met die van Adam.” Critici suggereren dat het een alziend oog van de vrijmetselarij is.

mercylogoweird

oneeye

Bronnen:

http://www.jubileeofmercy.va/content/gdm/en/giubileo/logo.html

https://fromrome.wordpress.com/2015/05/08/logo-for-year-of-mercy-by-jesuit-father-is-bizarre-and-scandalous/

http://restkerk.net

PS Herinner u: dit ‘heilig jaar’ zal gebruikt worden om zonde te omarmen en religies te verenigen, allemaal in de naam van “barmhartigheid”.

mercifullikefather

Let er op dat de bijhorende tekst luidt: ‘Merciful as the Father’ of : ‘Barmhartig als de Vader’. Jezus Christus is hier niet van toepassing en dit is zo bedacht om de Moslims niet tegen de schenen te schoppen. Moslims noemen hun god Allah: ‘de meest barmhartige’; en niet toevallig suggereerde staatssecrataris Parolin dat het ‘heilig jaar’ ook voor Moslims open is…

Bronnen: slabbinck.be yearofmercyliverpool.org.uk eponymousflower.blogspot.com

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s