Paus Franciscus wil decentralisatie van kerkelijk leiderschap.


De bisschoppensynode over de familie is beëindigd. Hoewel geen officiële statements uit de bus zijn gekomen, blijkt uit preken van paus Franciscus waar de paus op een bijna onopvallende manier op uit is: decentralisatie, of een compleet verval van kerkelijk leiderschap. De paus wil een priester onder de priesters worden. Vaak verwijst hij naar zichzelf als de bisschop van Rome, in de plaats van paus, om aan te tonen dat hij zich niet belangrijk of superieur voelt. “Noem mij maar Jorge”, was het antwoord, toen iemand hem ooit paus Franciscus noemde. Dit, beste gelovigen, is het begin van de volledige ontmanteling van de Katholieke Kerk op aarde.
Er worden geen officiële wetten gestemd, maar alle macht zal in de schoenen van priesters én leken worden geschoven om de Katholieke Kerk op haar grondvesten te doen daveren. Dit is ook hoe de H. Communie voor hertrouwde en gescheiden personen uiteindelijk door radicale geestelijken zal worden ingevoerd. Op deze manier kan paus Franciscus alsnog populair blijven bij het gros van de (gematigde en progressieve) katholieken. En wie zal, eens één hertrouwde of gescheiden persoon de Communie heeft ontvangen, zeggen dat het niet meer mag? Buiten conservatieven, niemand. Uiteindelijk zullen ook zij worden uitgezocht en worden bekritiseerd.
De officiële wetten zullen bij een ‘kopje koffie’ worden goedgekeurd. Op die manier heeft de Synode de weg voor een compleet verval van de Kerk geplaveid. Ondertussen wordt hoe langer hoe meer toenadering tot andere godsdiensten gezocht, teneinde een één-wereldkerk, een belediging aan het adres van God, te introduceren.

Preekvoorbeeld: http://www.news.va/en/news/pope-gods-pardon-is-not-a-sentence-from-a-law-cour


Advertenties

Een gedachte over “Paus Franciscus wil decentralisatie van kerkelijk leiderschap.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s