Satan wordt aanbeden tijdens Halloween


Morgen op zaterdag komen feestgangers in Amsterdam bijeen. Deelnemers gaan dansen onder een douche van ‘bloed’. Tineke van Dooren roept christenen op om in actie te komen. Allereerst door te bidden, maar ook door bezwaren in te dienen bij de gemeente Amsterdam. CIP.nl stelde haar vier vragen over het komende Halloween-event, genaamd Blood Rave.

Waarom werd je geraakt toen je hoorde over Blood Rave?
“Tijdens een conferentie vertelde iemand dat op 31 oktober Blood Rave zou plaatsvinden in Amsterdam, tijdens Halloween. Ze vertelde dat heksen, satanisten, vampiers vanuit de hele wereld komen om het te vieren en dat de deelnemers besproeid zullen worden met liters ‘bloed’. De oorsprong van Halloween is een Keltisch ‘feest van de doden’, waar de levenden met de doden konden communiceren en de ‘god van de dood’ werd vereerd met bloedoffers en andere duistere rites en waarzeggerij en toverachtige bekoringen. Natuurlijk heeft de duivel dit feest overgenomen.” Voor meer achtergrondinformatie verwijst Tinekenaar deze website.

“Door dit te tolereren in Nederland zetten we de deur voor de duivel open en vragen we om Gods vloek en toorn”
“Ook Christenen zien dit als een onschuldig feestje. Maar niets is minder waar. Jakobus 3:11-12 zegt: ‘Laat een bron soms uit eenzelfde ader zoet en bitter water opwellen? Of kan een vijgenboom olijven voortbrengen, of een wijnstok vijgen? Net zomin geeft een zilte bron zoet water.’ Door dit te tolereren in Nederland zetten we de deur voor de duivel open en vragen we om Gods vloek en toorn. Ook wij als christenen; Wat hebben wij gedaan om te weren? Terwijl God in Zijn Woord zegt dat we andere goden moeten wegdoen. Het is verschrikkelijk dat ons land God is vergeten om vervolgens de tegenstander te aanbidden.
Je gelooft dat er een geestelijke strijd achter schuil gaat. Wat bedoel je daarmee?
Tineke citeert Efeze 6:12, ‘Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht.’
“Ik heb een ex-satanist gesproken die gelukkig nu Jezus kent, maar ze vindt het vreemd dat  christenen over het algemeen weinig weten van de strijd in de hemelse gewesten. Ze gaf aan dat toen ze nog voor de tegenstander werkte, haar heel goed geleerd is om te strijden. We denken dat we er al zijn, terwijl de Bijbel zegt dat we in oorlog zitten. De duivel weet dat ook en maakt daar dankbaar gebruik van om meer terrein te winnen. Hij weet dat hij verloren heeft maar wil nu zolang het nog kan alles kapot maken. Zelf, maar ook andere gebedsstrijders hebben ervaren dat je aangevallen wordt in gebedsstrijd, omdat de tegenstander weet hoeveel effect het bidden heeft.”

“Je kunt bidden (en vasten) om verstoring van deze activiteit en de machten binden in Jezus’ naam”
 
Waarom geloof je in de kracht van gebed en heb je gezien dat gebed verschil kan maken? 
“Als vrouwen hebben we een hele poos intensief gebeden. Op dat moment was er heel veel strijd en moeite, maar nu na een jaar zien we langzamerhand. We zien dat God aan het werk is en steeds meer gebeden worden verhoord. En dat op een manier die alleen God kan bedenken.”
Weer citeert Tineke uit Gods Woord: ‘Bidt, en u zal gegeven worden; zoekt, en gij zult vinden; klopt, en u zal opengedaan worden. Want een iegelijk, die bidt, die ontvangt; en die zoekt, die vindt; en die klopt, dien zal opengedaan worden. Of wat mens is er onder u, zo zijn zoon hem zou bidden om brood, die hem een steen zal geven?  En zo hij hem om een vis zou bidden, die hem een slang zal geven?  Indien dan gij, die boos zijt, weet uw kinderen goede gaven te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven dengenen, die ze van Hem bidden!’ (Mattheüs 7:7-11)
Je vindt dat het goed zou zijn dat christenen in actie komen. Wat zouden christenen kunnen doen?
• “Je kunt bidden (en vasten) om verstoring van deze activiteit en de machten binden in Jezus’ naam.”
• “Je verootmoedigen naar God toe en bidden voor dit land (zie Daniël 9).”
• “De gemeente Amsterdam bellen of mailen en bezwaar indienen voor dit festival. Gisteren heb ik dat gedaan, maar merkte dat één telefoontje niet zoveel effect heeft. Zou het niet prachtig zijn wanneer het regent aan telefoontjes?”
• “Je kunt er ook naartoe om te bidden. Adres; H.J.E. Wenckebachweg 173, Amsterdam. Wanneer je ernaar toe gaat is het belangrijk dat je ervaring hebt met gebedsstrijd, met meerdere personen bent en je je laat beschermen door het bloed van Jezus en de wapenrusting in Efeze 6,” benadrukt Tineke.
• “Ga in gesprek wanneer je ziet dat er iets dergelijks gebeurt. Laatst was ik bij een supermarkt. Ik moest door een toegangspoortje dat versierd was met Halloweenversieringen. Bij de balie gaf ik aan dat ik naar binnen wilde maar niet door dat poortje naar binnen kon. De bedrijfsleidster werd erbij geroepen. Vervolgens legde ik haar mijn beweegredenen uit. Ze beloofde me het uit te zoeken. Zo heb je ook een mooie gelegenheid om het Evangelie te verkondigen.”

Door:
20-8-15.

Feesten terwijl er 5000 liter bloed per uur over je heen wordt gesproeid. Ranzig of een nieuwe trend? Tijdens Halloween, op zaterdag 31 oktober, wordt er voor het eerst in Nederland een zogenoemde Blood Rave georganiseerd. Volgens de organisatoren, die vanwege het karakter van het evenement anoniem willen blijven, is dit het eerste bloedfeest ter wereld en is de vraag er naar groot.

Echt bloed, dat kan toch helemaal niet?

,,We zijn nog aan het uitzoeken of het mogelijk is, maar dat willen we wel. Na lang zoeken hebben we een speciale sprinklerinstallatie ontwikkeld met leidingen die over het plafond lopen en het zo mogelijk maken bloed over de mensenmassa uit te sproeien. We hebben het al een aantal keer getest met een goedje dat lijkt op bloed, ik geloof iets van water met limonade. Dat wordt dan vanuit het plafond naar beneden gespoten. Het is nogal grensoverschrijdend, maar we willen kijken hoe ver we kunnen gaan.”

Maar dat is toch smerig?
,,Het is inderdaad een absurde gedachte en freaky, maar dat is ook het karakter van dit feest. Je ziet steeds meer evenementen rond Halloween, maar die zijn meer gericht op pompoenen. Een soort kinderfeestjes. Het mag van ons wel wat rauwer en spannender.”

Wat voor publiek komt hier op af? Vampiers?
,,Ha, nee geen vampiers. Een bloodrave is niet eens een hele gekke gedachte. Het is gebaseerd op scènes uit de horrorfilm Blade (1998) over een vampierjager. In de openingsscène zie je de club veranderen in een Blood Rave. Datzelfde element laten we terugkomen. In het echt is dat net wat extremer. Er is al lange tijd vraag naar. Ik denk dat het publiek nogal breed zal zijn, omdat we er geen bepaalde muziekstijl aan hangen. De mensen zullen wel iets meer freaky zijn qua persoonlijkheid.”

Zijn jullie zelf ook freaky?
,,Nee. Het idee is ontstaan na het zien van de film Blade. We wilden dit altijd zelf een keer organiseren. Nu 17 jaar later is het ons gelukt om deze scène in het echt te beleven. Daarnaast hebben we gewoon een fascinatie voor het organiseren van evenementen. We hebben ook ervaring met diverse feesten. We willen dit concept naar een bepaald niveau brengen.”

Gaan we dit meer zien?
,,Zeker, je ziet nu al een stijgende trend rond halloweenevenementen en activiteiten. Ik denk dat dat alleen maar doorzet en extremer wordt.”

De locatie, die in Amsterdam zal zijn, wordt pas later bekend gemaakt. De organisatie verwacht 1500 ravers.

>> www.ad.nl/


 

Advertenties

Een gedachte over “Satan wordt aanbeden tijdens Halloween

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s