Rusland creëert met S-300 raketten no-flyzone voor Westerse toestellen boven Syrië


Rusland positioneert de enorme kruiser Moskva voor de kust van de Syrische havenstad Latakia. Het oorlogsschip is bewapend met 64 geavanceerde S-300 luchtafweerraketten. Daarmee creëert Rusland feitelijk een no-flyzone boven een groot deel van Syrië, het zuiden van Turkije en tevens het noorden van Israël. Al vorige week beval het Kremlin de Amerikaanse luchtmacht zich terug te trekken uit het Syrische luchtruim, een eis die nu met kracht wordt bijgezet. Ondertussen is een hoge Russische militaire delegatie aangekomen in Israël om nauwere militaire coördinatie en samenwerking te bespreken.

De Amerikaanse regering Obama heeft de afgelopen jaren meerdere malen gedreigd een no-flyzone boven delen van Syrië af te kondigen, maar zette die plannen nooit door. Nu hebben de Russen bij volslagen verrassing het wèl gedaan.

Dat betekent dat de luchtmachten die boven Syrië actief zijn –onder andere de Amerikaanse, Canadese, Britse, Franse, Australische, Jordaanse, Israëlische en binnenkort mogelijk ook de Nederlandse- hun operaties zullen moeten afstemmen met Rusland, omdat ze anders het risico lopen te worden neergeschoten door een S-300 raket. De S-300 kan behalve vrijwel alle Westerse vliegtuigen ook kruisraketten en andere raketten vernietigen.

Bron: Xandernieuws Punt NL (sorry, geen hyperlink, want die wordt door facebook geblokkeerd)

Advertenties

Een gedachte over “Rusland creëert met S-300 raketten no-flyzone voor Westerse toestellen boven Syrië

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s