‘IS beoogt uitroeiing christenen’


door  KN/ACN

'IS beoogt uitroeiing christenen'

Islamitische Staat streeft doelbewust de uitroeiing van christenen na. Dat heeft de directeur van Kerk in Nood Amerika gezegd tijdens een conferentie in New York.

Genocide
Volgens Sarkis Boghjalian voert IS “een compromisloze strijd voor een religieuze en territoriale zuivering van christenen en andere minderheden in het Midden-Oosten”. Volgens hem kunnen de daden en de ambities van IS worden aangemerkt als genocide. “Vandaag zijn er geen christenen meer in door IS bezette gebieden”, aldus Bohjalian.

Verzuim
Hoewel wereldleiders de wreedheden door IS hebben veroordeeld, “hebben zij geen effectieve maatregelen genomen om een ​​einde te maken aan de schending van het fundamentele recht op godsdienstvrijheid en om christenen en andere minderheden bescherming en veiligheid te bieden.”

Christendom verdwijnt
Boghjalian wees erop dat de christelijke aanwezigheid in het hele Midden-Oosten in gevaar is. In Irak is de christelijke presentie de afgelopen twaalf jaar gedaald van meer dan 1 miljoen tot ongeveer 300.000 gelovigen. In Syrië vormen christenen een onevenredig groot aantal van de 3,5 miljoen mensen die het land zijn ontvlucht.

Zwaar kruis
“Voor de christenen in het Midden-Oosten, behoren angst en een gevoel van verlatenheid tot de zwaarste kruisen die ze te dragen hebben.” Boghjalian riep de Westerse wereld nadrukkelijk op doeltreffend actie te ondernemen om de christelijke aanwezigheid te beschermen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s