Het islamitische spook waart nog steeds door Brussel


Door : 26-09-2013, oud maar actueel bericht.

Er waart een islamitisch spook door Brussel. Ik riep dat al in 2008 in mijn boek Brussel: Eurabia maar toen werd ik door vrijwel de gehele mediale Belgische gemeenschap, de ontelbare antiracismeclubs en een hele rits al dan niet mohammedaanse politici afgeserveerd als een ‘Bataafse racist’.


(..)

Ervaringsdeskundige Arthur van Amerongen over de dreiging van het salafisme

‘Het salafisme vormt de grootste bedreiging voor de Belgische democratie!’ Dat zei eind vorig jaar al de baas van de Staatsveiligheid, Alain Winants. ‘Maar dit is niet de enige dreiging’, zegt Arthur van Amerongen, die een jaar tussen Brusselse extremisten leefde. ‘Ook andere moslimfanaten zijn gevaarlijk en dat weet de Belgische geheime dienst al lang. Kennelijk ontbreekt de politieke wil om daartegen daadkrachtig op te treden. Meer zelfs: door de lafheid van politici geeft men steeds meer toe aan eisen van moslims. En dat kan niet anders dan slecht eindigen.’

Het salafisme is een van de radicaalste stromingen binnen de islam. Het woord is afgeleid van het arabische woord ‘salaf‘, dat ‘voorouders’. De beweging inspireert zich op de moslims uit de begintijd van de islam. Alleen de koran zelf, de uitspraken van de profeet Mohammed en de ‘sahaba‘, de metgezellen van Mohammed, worden door hen als gezaghebbend beschouwd. Dat zo’n strikte interpretatie de westerse waarden verwerpt, is evident.

Lees verder…


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s