Netanyahu: Groot conflict met VS en EU…?


Als Netanyahu zich aan zijn verkiezingsbelofte houdt geen Palestijnse staat te zullen accepteren, dan zet dat Israël op ramkoers met zowel Washington als Brussel.

Nu vrijwel alle stemmen geteld zijn komt Likud uit op 30 zetels en de Zionistische Unie, bestaande uit de Arbeiderspartij van Isaac Herzog en Hatnua van Tzipi Livni, op 24 zetels. De afgelopen weken voorspelden alle opiniepeilers juist een zege voor de Zionistische Unie. Likud behaalde echter 8 à 9 zetels meer dan verwacht.

De winst van Likud is naar alle waarschijnlijkheid te danken aan de harde opstelling van Netanyahu aan het adres van de Palestijnen. De premier waarschuwde het volk niet op links te stemmen, omdat dat blok bereid is om zich geheel terug te trekken uit Judea, Samaria en Oost Jeruzalem. Netanyahu wees erop dat de eerdere terugtrekkingen van Israël –uit Zuid Libanon en Gaza- aantonen dat de leemte vervolgens door islamitische terroristen wordt opgevuld, die vervolgens met de regelmaat van de klok raketten op Israëlische dorpen en steden afschieten.

Die totale terugtrekking van Israël is echter wel iets dat door zowel de VS als de EU wordt geëist. Mocht Netanyahu zijn verkiezingsbelofte houden en niet (meer) akkoord gaat met een onafhankelijke Palestijnse staat, dan staat Israël een groot conflict met beide mogendheden te wachten. Zo heeft de EU al aangekondigd harde sancties tegen Israël in te stellen als de bevolking weer voor ‘rechts’ zou kiezen, wat nu dus inderdaad is gebeurd.

>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/Obama-feliciteert-Netanyahu-nog-niet-met-onverwacht-grote-zege

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s