Hij was niet ziek en al helemaal niet gestorven: de Russische president Vladimir Putin is er gewoon een paar daagjes tussenuit geweest.


Rusland stelde raketten op om Westen af te houden van militair ingrijpen op de Krim


Putin liet in de Krim K300P raketten (achtergrond) opstellen om het Westen te weerhouden van militair ingrijpen.


Hij was niet ziek en al helemaal niet gestorven: de Russische president Vladimir Putin is er gewoon een paar daagjes tussenuit geweest. Tijdens een TV-interview gisterenavond haalde de Russische president hard uit naar de Verenigde Staten, die volgens hem verantwoordelijk zijn voor de gewapende staatsgreep in Oekraïne en daar vervolgens Europa voor verantwoordelijk wilden maken. Tevens maakte hij duidelijk dat de Russisch sprekende inwoners op de Krim desnoods met kernwapens zullen worden verdedigd.

Op het hoogtepunt van de crisis in Oekraïne heeft Putin serieus overwogen om de Russische kernwapens actief maken, zo onthulde hij tegen de staatstelevisie Rossiya One. Tevens zei hij letterlijk dat Washington de wereld heeft proberen te misleiden door te doen alsof de staatsgreep ‘hoofdzakelijk door de Europeanen’ werd gesteund. Volgens Putin is het echter de VS geweest die de crisis heeft veroorzaakt. ‘Zij hebben in West Oekraïne, Polen en deels ook in Litouwen de nationalisten getraind en hun groepen bewapend.’

De Krim met troepen, raketten en kernwapens verdedigd

Toen Russische elite troepen de bewoners van de Krim gingen beschermen tegen de agressie van het Oekraïense leger, stelde het Russische leger K-300P kustverdedigingsraketten op die ‘duidelijk vanuit de ruimte konden worden gezien’. Dit werd gedaan ter afschrikking van eventueel Westers militair ingrijpen.

Putin onderstreepte dat Rusland ondanks de inzet van troepen op de Krim het met Oekraïne afgesproken maximale aantal van 20.000 nooit heeft overschreden. Die troepen mogen daar zijn omdat Rusland de haven in Sevastopol huurt als basis voor de Zwarte Zee vloot.

Over het inzetten van Russische kernwapens was de Russische president duidelijk. ‘We waren klaar om dit te doen… (De Krim) is ons historisch territorium. Hier leven Russen. Ze waren in gevaar, en wij kunnen hen niet in de steek laten.’

40.000 troepen gevechtsklaar

Inmiddels heeft Putin bijna 40.000 troepen in Noord en West Rusland bevolen om zich gevechtsklaar te maken als onderdeel van een verrassingsoefening. Sinds het uitbreken van de crisis in Oekraïne zijn al tientallen van dergelijke oefeningen gehouden.

Westerse officials spreken van een ‘bedreiging’ en een ‘provocatie’, maar het waren NAVO-tanks en pantserwagens die enkele dagen geleden in Estland op zeer provocatieve wijze slechts enkele meters afstand van de Russische grens werden gestationeerd. (2)

Russisch crimineel onderzoek naar Amerikaanse generaal

Een Russisch comité gaat een crimineel onderzoek verrichten naar de uitspraken van de Amerikaanse generaal Robert Scales, die op Fox News pleitte voor ‘het doden van zoveel mogelijk Russen’ in Oekraïne. Scales verdedigde zijn woorden met ‘als je (in Rusland) iets zegt dat Putin boos maakt, belandt je vijf jaar in de gevangenis’, en noemde het Russische onderzoek ‘een vorm van oorlog’.

Aleksandr Lukashevich, woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, noemde Scales ‘Russofobisch’ en benadrukte dat ‘de toon van de wilde anti-Russische propaganda wordt bepaald door officials in Washington.’ Scales blijft er echter bij dat hij vindt dat Amerika Oekraïne moet steunen met het sturen van zware wapens, zodat zoveel mogelijk Russen ‘in lijkzakken naar huis terugkeren’. (3)

door Xander

(1) Independent
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge (via Infowars)

>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/Putin-zegt-de-Krim-desnoods-met-kernwapens-te-verdedigen


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s