Stratfor over nieuwe oorlog in Europa: Niemand zal voor de EU willen sterven


door Xander, 22-02-2015, in EURusland, VS

Brussel maakte fatale fout door enkel banken te redden en gewone man in de steek te laten


In de jaren ’30 koos een verarmd en verbitterd volk voor een man die beloofde aan alle ellende een einde te maken.


Het hoofd van de onafhankelijke Amerikaanse inlichtingendienst Stratfor, George Friedman, heeft tijdens een toespraak gewaarschuwd dat de oorlog in het oosten van Oekraïne een voorbode is voor wat Europa in de toekomst staat te wachten, omdat er talrijke vergelijkbare conflicten broeien die op ieder moment tot een uitbarsting kunnen komen. Friedman ziet zelfs gevaarlijke paralellen met de opkomst van de Nazi’s in de jaren ’30. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat de EU ‘zozeer met het redden van banken bezig is geweest, dat ze de sociale catastrofe, die door de financiële crisis is ontstaan, hebben genegeerd.’ Wij zijn overigens van mening dat men in Brussel die sociale crisis juist bewust niet heeft willen voorkomen, om deze aan te grijpen voor verdere integratie en uiteindelijk een politieke unie.

De Stratfor leider constateert dat overal in Europa nationalistische partijen sterk in opkomst zijn. In Spanje, Roemenië en diverse andere EU-landen zijn afscheidingsbewegingen ontstaan en dreigen op termijn burgeroorlogen.

Verbitterde Europeanen zijn systeem gaan haten

De gevestigde politieke partijen verliezen steeds meer aanhang. In Europa ontstaat een ‘intelligente en verbitterde’ klasse die geen vertrouwen meer heeft in het systeem en dit zelfs is gaan haten. ‘Dat is het gevaarlijke punt… Dit doet allemaal sterk denken aan de jaren ’30 in Duitsland, toen een kleine man met een snorretje op het toneel verscheen.’

Het is de EU die daaraan schuldig is, want die heeft in de afgelopen jaren uitsluitend de banken overeind gehouden, ten koste van de gewone man. Dit heeft een ‘sociale catastrofe’ in gang gezet die –gezien de ontmanteling van de zorg voor ouderen en chronisch zieken ook in ons eigen land- nog maar net begonnen is.

En er zijn meer even duidelijke als beangstigende overeenkomsten: net als destijds de Nazi’s streeft ook de EU naar een concentratie van macht, naar absolute dominantie over alle Europese volken, het opheffen van alle grenzen, het vernietigen van vrijwel alle nationale soevereiniteit, en naar een economisch, financieel, sociaal en politiek éénheidssysteem – zogenaamd om een herhaling van de jaren ’30 te voorkomen, terwijl dat er juist mee in gang wordt gezet.

(..)
De EU kan naar onze mening alleen overleven als er een ‘terughervorming’ plaatsvindt naar een EEG-achtige gemeenschap met weliswaar verregaande samenwerking, maar met herstel van alle door Brussel gestolen onafhankelijkheid, soevereiniteit, zelfbeschikkingsrecht, identiteit en waar nodig ook weer de eigen valuta (parallel aan of als vervanging van de euro). In politiek opzicht zou de onvoorwaardelijke steun voor het agressieve Amerikaanse buitenlandse beleid moeten worden losgelaten, en ingezet moeten worden op toenadering tot en samenwerking met Rusland.

Bron: Deutsche Wirtschafts Nachrichten
Bron: Xandernieuws.punt.nl


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s