België kiest voor massa-uitroeiing Down-kinderen


www.cip.nl, 20 februari 2015, door Rik Bokelman

De ‘vrije keuze’ van aankomende ouders in België om een kind met Downsyndroom wel of niet te laten aborteren, is schijn. “Onder druk van de maatschappij en de negatieve beeldvorming kiezen we voor massale exterminatie.” Dat stelt Jo Lebeer, docent Handicapstudies aan de Universiteit Antwerpen, in Het Nieuwsblad. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad.
Volgens hem kiest negen van de tien vrouwen in België die ontdekken dat hun kind het Syndroom van Down heeft, voor een abortus. Lebeer ziet, zo schrijft Het Nieuwsblad, een parallel met de Holocaust. “Met dat verschil dat de uitroeiing van de joden georganiseerd werd door de staat.”
Hij voegt toe: “We moeten mensen die verschillend zijn omarmen. Tweeduizend jaar geleden gooiden de Romeinen gehandicapte kinderen in de Tiber. Wat hebben we aan beschaving gewonnen als we nu hetzelfde doen voor de geboorte?”

Kees van Asperen: “De situatie in België is niet anders dan in Nederland, ook hier wordt dmv prenatale diagnose elke down-foetus geïdentificeerd en ook hier besluit vrijwel elk ouderpaar daarop tot abortus”.

Jack Geudens: “Ja, dat is ook zo, dat ontken ik niet. Ook Nederlandse ouders kiezen daarvoor…”


Advertenties

Een gedachte over “België kiest voor massa-uitroeiing Down-kinderen

 1. Vader weigert zoontje met downsyndroom af te staan

  Samuel Forrest kreeg slechts enkele uren na de geboorte van zijn zoon Leo een onverwacht ultimatum van zijn Armeense vrouw en haar familie. Hij moest kiezen tussen zijn huwelijk of zijn zoontje dat met het syndroom van Down geboren was. Zijn gezinsgeluk verdween daarmee als sneeuw voor de zon.

  De moeder en haar familie hadden het kind meteen na de bevalling verstoten. Ze weigerden zelfs maar naar haar kind te kijken of hem aan te raken. Volgens Samuel wordt een kindje met het syndroom van Down volgens haar cultuur als een schande voor de familie gezien.

  Samuel – die oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland komt- mocht na Leo’s geboorte niet meteen naar zijn vrouw. ,,De verloskundige wandelde de kamer uit met een klein bundeltje”, vertelt de kersverse vader aan nieuwszender ABC News. ,,Ze had zijn gezicht bedekt en het personeel liet me niet bij hem.”

  Probleem
  De dokter vertelde Samuel dat er een groot probleem was met zijn zoon. Op dat moment kreeg de man te horen dat zijn zoontje het syndroom van Down had.

  Samuel was in shock, maar kwam het nooit bij hem op om het kind af te staan. Zeker niet toen hij zijn zoontje in de armen nam: ,,Ik keek naar hem en zei hij is prachtig, hij is perfect en ik ga hem absoluut houden.”

  De reactie van zijn vrouw, met wie hij toen 18 maanden getrouwd was, had hij echter niet verwacht.,,Ik kreeg een ultimatum. Ze zei dat als ik hem zou houden, ze de scheiding zou aanvragen.”

  Forrest was naar verluidt niet op de hoogte van de gebruiken in Armenië. ,,Wanneer zo’n kind hier geboren wordt, zullen ze je zeggen dat je het niet hoeft te houden”, verklaart hij. ,,Mijn vrouw had haar beslissing al genomen en dat gebeurde allemaal achter mijn rug.”

  Steun
  Een week na de geboorte van hun zoon, vroeg Leo’s moeder de scheiding aan en was hij niet meer welkom in de familie.

  De alleenstaande vader is van plan met zijn zoon terug naar Nieuw-Zeeland te verhuizen en richtte een GoFundMe-pagina op met de titel ‘Bring Leo Home’. Intussen werd daar al meer dan 140.000 dollar gestort.

  Samuel is naar eigen zeggen sprakeloos door de stortvloed aan steun. ,,Leo heeft geluk dat hij zoveel steun krijgt van duizenden vrienden van over heel de wereld”, aldus de vader.

  Kansen
  Het geld zal gebruikt worden om een huis in Auckland te vinden en om Leo later alle kansen te bieden op school. De vader wil verder een deel van het geld gebruiken om ouders met gehandicapte kinderen in Armenië te helpen. ,,We willen het overschot ook delen met het enige weeshuis in Armenië dat regelmatig achtergelaten baby’s met het downsyndroom opneemt en andere organisaties die deze kinderen helpen”, zegt hij.

  Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3845901/2015/02/06/Vader-weigert-zoontje-met-downsyndroom-af-te-staan.dhtml

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s