Zware explosie Oekraïne vond plaats in chemische fabriek Donetsk


Aanvankelijk waren er aanwijzingen dat het om een kleine kernbom ging, maar de zware explosie die vanochtend vroeg in Oekraïne werd gezien, gevoeld en gefilmd, blijkt in een chemische fabriek in Donetsk te hebben plaatsgevonden. De fabriek ontplofte na geraakt te zijn door een granaat van de artillerie van het leger.

Borys Filatov, voormalig vicegouverneur van Dnipropetrovsk en momenteel lid van het Oekraïense parlement, schreef op Facebook dat dezelfde ‘helden’ die de ‘luchtmacht van de LPR (Volksrepubliek Luhansk)’ hebben vernietigd, met hun Smerch raketwerpers Donetsk hebben beschoten.

Eerder verklaarde Dmytro Yarosh, leider van de ‘Rechtse Sector’, dat een granaat van het leger de fabriek raakte, die vervolgens explodeerde. Konstantin Dolgoff, vicevoorzitter van het Volksfront van Novorossiya (eveneens een zelfverklaarde volksrepubliek in het zuidoosten van het land) bevestigde dit op zijn Facebook pagina.

De fabriek werd in september en november 2014 al eerder beschoten. Het Oekraïense leger en de separatisten zijn nog altijd met elkaar in gevecht, ondanks het bestand dat in september vorig jaar in Minsk werd besloten. De strijd is sinds begin dit jaar verhevigd.

In het voorjaar van 2014 startte het regime in Kiev een militair offensief tegen de inwoners van Donetsk en Luhansk, omdat die de nieuwe regering, die na een door Amerika geregisseerde staatsgreep aan de macht kwam, weigerden te erkennen.

(1) Infowars


>>>  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/02/Zware-explosie-Oekrane-vond-plaats-in-chemische-fabriek-Donetsk


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s