KERNEXPLOSIE GEMELD IN OEKRAÏNE


Xander 09-02-2015.

Een video opgenomen met een mobieltje (foto) lijkt een kernexplosie in Oekraïne te laten zien, compleet met paddenstoelwolk en daarop volgende schokgolf. Mocht het bericht worden bevestigd, dat gaat het waarschijnlijk om een kleine tactische kernbom, die speciaal gemaakt zijn om gebruikt te worden op het slagveld. De opname door een man vanuit zijn eigen huis gemaakt. De schokgolf vernielde het raam waardoor hij filmde. Recent berichtten we dat er aanwijzingen waren dat het regime in Kiev mogelijk een false flag aanslag met een kernbom voorbereidde, om daar vervolgens Rusland de schuld van te geven. Nu Europa lijkt te hebben gebroken met de koers van Amerika, zou dit mogelijk een wanhoopspoging kunnen zijn om het tij nog te keren. Het is ook voorstelbaar dat het Oekraïense leger een tactische kernbom heeft ingezet tegen de pro-Russische separatisten, in de hoop om hen nog vóórdat er een vredesakkoord tussen Europa en Rusland ligt, een vernietigende nederlaag toe te brengen.  >>> http://xandernieuws.punt.nl


UPDATE

Aanvankelijk waren er aanwijzingen dat het om een kleine kernbom ging, maar de zware explosie die vanochtend vroeg in Oekraïne werd gezien, gevoeld en gefilmd, blijkt in een chemische fabriek in Donetsk te hebben plaatsgevonden. De fabriek ontplofte na geraakt te zijn door een granaat van de artillerie van het leger.

Borys Filatov, voormalig vicegouverneur van Dnipropetrovsk en momenteel lid van het Oekraïense parlement, schreef op Facebook dat dezelfde ‘helden’ die de ‘luchtmacht van de LPR (Volksrepubliek Luhansk)’ hebben vernietigd, met hun Smerch raketwerpers Donetsk hebben beschoten.

Eerder verklaarde Dmytro Yarosh, leider van de ‘Rechtse Sector’, dat een granaat van het leger de fabriek raakte, die vervolgens explodeerde. Konstantin Dolgoff, vicevoorzitter van het Volksfront van Novorossiya (eveneens een zelfverklaarde volksrepubliek in het zuidoosten van het land) bevestigde dit op zijn Facebook pagina.

De fabriek werd in september en november 2014 al eerder beschoten. Het Oekraïense leger en de separatisten zijn nog altijd met elkaar in gevecht, ondanks het bestand dat in september vorig jaar in Minsk werd besloten. De strijd is sinds begin dit jaar verhevigd.

In het voorjaar van 2014 startte het regime in Kiev een militair offensief tegen de inwoners van Donetsk en Luhansk, omdat die de nieuwe regering, die na een door Amerika geregisseerde staatsgreep aan de macht kwam, weigerden te erkennen.

Bron: http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/02/Zware-explosie-Oekrane-vond-plaats-in-chemische-fabriek-Donetsk


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s