Dijsselbloem tegen Griekse minister Financiën: U hebt zojuist de Troika vermoordFoto: Het doelbewuste moment waarop ‘onze’ minister van Financiën toegaf dat de eurozone feitelijk reddeloos verloren is.


Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de Eurogroep van ministers van Financiën, is betrapt op misschien wel één van de heftigste uitspraken die de afgelopen jaren ‘per ongeluk’ door journalisten op tape werden gezet (3). Een zichtbaar onthutste Dijsselbloem schudde aan het eind van een persconferentie de hand van de nieuwe Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, en fluisterde tegen hem: ‘U hebt zojuist de Troika (EU-ECB-IMF) vermoord,’ waarop de Griek reageerde met ‘Wow!’

Een voor de gelegenheid erg sjofel geklede Varoufakis –die daarmee duidelijk zijn minachting voor de EU liet blijken- had zojuist nog in de microfoon gezegd dat de Troika ‘is gebouwd op een rot fundament (2). Met dit zoals u wilt –en volgens het Europese parlement- ondeugdelijk opgezette comité gaan wij niet samenwerken. Dank u wel.’

Nadat Dijsselbloem de vertaling had gehoord, deed hij zijn oortjes uit, stond op en wilde vertrekken. Een geforceerde handdruk van Varoufakis voorkwam een voortijdige aftocht van onze duidelijke aangedane minister van Financiën. (1)

Natuurlijk zal Dijsselbloem in de komende dagen zijn woorden bagatelliseren, maar feit blijft dat de wereld even een glimp van eerlijkheid heeft gezien tussen al dat gehuichel en gemanipuleer – een glimp die aantoont dat het in werkelijkheid veel, veel slechter gaat met de eurozone dan de politiek en media – de Westerse gevestigde orde – ons wil doen laten geloven.

De pijn zal er niet minder om zijn als alles uiteindelijk met een enorme klap in elkaar stort, of dat nu volgende maand of pas over 3 jaar is.

(1) Zero Hedge
(2) NOS
(3) YouTube

Zie ook o.a.:

31-01: Nieuwe Griekse minister presenteert rekening: € 15,5 miljard voor Nederland
27-01: Beoogde Griekse minister Financiën acht kans dat eurozone instort zeer groot
26-01: Grieken blokkeren politieke unie EU; Syriza eist nieuwe miljarden van Noord Europa
22-01: ECB bekrachtigt permanente herverdeling welvaart EU van noord naar zuid

>>> http://xandernieuws.punt.nl


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s