NOS onder vuur. Waarom je niet moet geloven wat op het NOS journaal verschijnt.


(Earth Matters | door Arjan Bos) Bij de NOS was er een gewapende gijzeling (..), scènes die rechtstreeks uit V for Vendetta hadden kunnen komen. De keurig geklede, 19 jarige Tariq Z. wilde volgens zijn zeggen spreektijd namens een hackerscollectief om belangrijke wereldzaken met het Nederlandse volk te delen. Het was surrealistisch om naar te kijken. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.


Van de motieven weten we natuurlijk niets, maar een eenmansactie lijkt het meest aannemelijk omdat hackers eerder een cyberaanval in zouden zetten en er ook niet direct tekenen van een valse vlag operatie te herkennen waren zoals wel duidelijk het geval was begin januari in Parijs in verband met Charlie Hebdo. Uiteraard werd het gelijk volledig uitgemolken en benut met een roep om nog meer veiligheid. Peter R. de Vries kon niet nalaten even te noemen dat de jongen wellicht een complotdenker is ‘waarvan er best veel mensen zijn tegenwoordig die allerlei bizarre Indianenverhalen op internet aanhangen’. Tsja, complot is een zeer besmet woord in onze samenleving waarmee het kijken naar feiten massaal word vermeden.
Geluiden uit de samenleving dat er iets mis is met de media komen in steeds grotere getale naar voren. Steeds meer mensen uit alle lagen van de bevolking worden wakker en zien kleinere of grotere delen van hetgeen zich nu op – en vooral achter – het wereldtoneel afspeelt. Gezien het nieuws dat de afgelopen jaren op Earth Matters en vele andere onafhankelijke nieuwsbronnen de revue is gepasseerd is dat op zich een hoopvol geluid. De manier waarop er deze week aandacht voor is geprobeerd te vragen (afgelopen dinsdag was er ook een demonstratie van ongeveer 1.500 mensen in Den Haag onder de naam ‘Break the System’) gaat echter niet de gewenste verandering tot stand brengen.
Welk wetenschappelijk onderzoek daarachter zit, waarom het aannemelijk is dat de NOS in nauw contact staat met de veiligheidsdiensten, daar met regelmaat opdrachten van krijgt, bewijs dat de NOS beelden manipuleert en met grote regelmaat propaganda brengt volgt hieronder (..).
Niemand minder dan internationaal communicatiewetenschapper prof. dr. Cees Hamelink bracht in zijn lezing voor de Universiteit van Nederland op overtuigende wijze naar voren ‘Waarom je niet moet geloven wat in de krant staat’ [en in het acht uur journaal verschijnt. red.].


Lees verder: http://www.earth-matters.nl/11/10511/verborgen-nieuws/nos-onder-vuur-waarom-toch.html

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s