Ondergronds labo ontdekt waar nazi’s aan atoombom werkten


Het ondergrondse labyrint deed dienst als testgebied voor massavernietigingswapens. Het project stond onder leiding van SS-leider Heinrich Himmler.

In de dagboeken van een Oostenrijkse fysicus vond Sulzer aanwijzingen van het bestaan van het ondergrondse complex, waarna hij op speurtocht trok.

Rainer Karlsch, een historicus die met Sulzer samenwerkte: “De SS-top streefde naar een combinatie van raketten en massavernietigingswapens. Ze wilden een raket uitrusten met gifgas, radioactief materiaal of kernkoppen”.

De opgravingen van Sulzer werden een halt toegeroepen door de lokale overheid, maar de documentairemaker hoopt die volgende maand te kunnen hervatten.

nieuwsbreker

2

In Oostenrijk is een ondergronds labyrint ontdekt waar dwangarbeiders aan revolutionair wapentuig werkten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkten de nazi’s er blijkbaar aan een geheim nucleair wapenprogramma. Het labo van ruim 300.000 vierkante meter in de buurt van het stadje Sankt Georgen an der Gusen wordt de grootste geheime wapenfaciliteit van het Derde Rijk genoemd. Het werd ontdekt door documentairemaker Andreas Sulzer.

Met radartechnologie ontdekte die de tunnels, die waren afgedekt met granieten platen. Vermoed wordt dat honderdduizenden gevangenen uit concentratiekampen de dood vonden in de tunnels, die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer werden betreden.

Vervolgverhaal: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2165685/2014/12/29/Ondergronds-labo-ontdekt-waar-nazi-s-aan-atoombom-werkten.dhtml

View original post

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s