Bijbellezers worden geëxecuteerdRome en met name het Vaticaan zullen na het Midden Oosten het volgende doelwit van ISIS zijn.


Lezen in de Bijbel is in door ISIS beheerst gebied tot een halsmisdaad bestempeld. Voortaan zal iedere christen die openlijk uit de Bijbel leest of psalmen zingt worden geëxecuteerd. Ook kruisjes mogen niet langer zichtbaar worden gedragen. Moslims in het Westen beweren graag dat zij respect hebben voor de andere ‘gelovigen van het boek’ –Joden en christenen-, maar in veel landen en gebieden waar ze de baas zijn of worden is de dagelijkse praktijk totaal anders.

In augustus onthoofdde ISIS meer dan 100 gevangen genomen Syrische soldaten. In de portemonnee van een christelijke soldaat werd een kruisje gevonden. Op de video werd daar de tekst ‘De ongelovigen zijn allemaal hetzelfde’ bijgezet. De camera laat vervolgens zien hoe een Shi’itische moslim wordt doodgeschoten, en een christen een laatste kans krijgt om zich voor zijn executie te bekeren tot de islam. Hij weigert, en wordt vervolgens eveneens vermoord.

Gezien de oneindige lijst wreedheden die ISIS begaat lijdt het dus geen enkele twijfel dat ze hun dreigement om Bijbel lezende, psalmen zingende en kruisjes dragende christenen te vermoorden zullen waarmaken.

Lees hier verder


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s