Paus Franciscus bidt in moskee Istanbul tot Allah en Mekka
De paus in de Sultan Ahmet (‘blauwe’) moskee, waar hij tijdens het gebed tot Allah, die volgens een officieel Vaticaans geloofsartikel dezelfde is als de Bijbelse God, zijn hoofd boog.


Paus Franciscus heeft tijdens zijn bezoek aan de Turkse stad Istanbul in de Blauwe Moskee tijdens het gebed tot Allah zijn hoofd gebogen richting Mekka. Volgens een woordvoerder van het Vaticaan was dit een gezamenlijk ‘moment van stille aanbidding van God’. De paus bevestigde daarmee de verdenkingen van critici dat hij gelooft dat christenen en moslims één en dezelfde Heer hebben.

Sommigen verdedigden de paus door te zeggen dat hij in de moskee niet tot Allah, maar tot de christelijke Drie-enige God bad. Desondanks is het even opmerkelijk als veelzeggend dat Franciscus zijn hoofd boog toen de Grote Mufti Rahmi Yaran tot Allah en richting Mekka bad.

Op de site van het Vaticaan is het officiële katholieke geloofsartikel (clausule 16) terug te vinden, waar staat dat ‘het verlossingplan ook degenen die de Schepper erkennen omvat, in die eerste plaats de moslims, die het geloof van Abraham belijden en samen met ons de enige en barmhartige God aanbidden, die op de jongste dag de mensheid zal oordelen.’ (2)

De islamitische geloofsbelijdenis stelt juist dat ‘er geen god is dan Allah, en Mohammed is zijn profeet’. De kern van de geloofsbelijdenis van de grootste christelijke kerken en met name het geloof in de Drie-eenheid wordt in de islam zelfs als de grootst mogelijke godslastering beschouwt.

Istanbul heette vroeger Constantinopel en was een christelijke stad, totdat het in 1453 werd veroverd door het islamitische Ottomaanse Rijk. Sultan Mehmet II verwijderde vervolgens alle christelijke symbolen en kruizen uit de beroemde Hagia Sophia kerk, waar de Turken nu officieel een moskee van willen maken.

(1) Virginia Gazette (via Shoebat)
(2) Vatican

Bron…

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s