Rusland presenteert satellietfoto met neerschieten MH-17 door Oekraïense jager


Een Russische TV-zender heeft een satellietfoto gepubliceerd waarop is te zien hoe een Oekraïense jager een raket afschiet op vlucht MH-17. Volgens sceptici is de foto nep, omdat het op de foto getoonde gebied zo’n 50 kilometer van de crashlocatie af zou liggen. In juli presenteerde het Oekraïense regime ‘bewijs’ dat de Maleisische Boeing door de pro-Russische rebellen werd neergehaald, maar ook die foto bleek –op amateuristische wijze- vervalst met behulp van een videogame (2).

De zender verklaarde dat de foto werd gemaakt door een Amerikaanse of Britse satelliet. Ook zou de foto geanalyseerd zijn door de Russische Unie van Technici.

De afgelopen vier maanden hebben Rusland en Oekraïne elkaar over en weer beschuldigd van het neerschieten van MH-17. Tot nu toe bleek al het ‘bewijs’ dat Oekraïne en het Westen presenteerden vervalst of nergens op gebaseerd. Zaken die opheldering zouden kunnen verschaffen, zoals radarbeelden van NAVO-Awacs toestellen en de laatste gesprekken tussen de vluchtleiding en de cockpit, worden nog altijd geheim gehouden.

Aanwijzingen dat Russische lezing de juiste is

Daarentegen hebben de Russen tot nu toe als enigen wel radarbeelden vrijgegeven. Dorpsbewoners in het rampgebied verklaarden een of twee gevechtsvliegtuigen bij de Boeing te hebben gezien, pal voor- én nadat het toestel neerstortte. Een in de regio werkzame Spaanse luchtverkeersleider bevestigde deze toestellen op zijn radarscherm te hebben gezien, maar zowel zijn site als hijzelf verdwenen kort daarna spoorloos.

Bovendien was er niet één bewoner te vinden die de luchtdoelraket, die volgens het Westen door pro-Russische separatisten werd afgeschoten, had gezien of zelfs maar gehoord. Deze projectielen maken enorm veel lawaai en laten een duidelijk rookspoor na dat tot op 20 kilometer afstand zichtbaar is.

Putin weer bekritiseerd door Westerse leiders

Ondanks het gegeven dat er nul komma nul bewijs is voor de Russische betrokkenheid bij de ramp, noch voor een Russische militaire inval in Oekraïne, werd president Putin op de G20 top in Brisbane (Australië) dermate door Westerse leiders bekritiseerd –president Obama noemde Putins houding zelfs een ‘gevaar voor de wereld’-, dat hij mogelijk voortijdig zal vertrekken (3).

>>> Bron: Xander

(1) Infowars
(2) Metabunk
(3) NU

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s