BND blijkt helemaal geen bewijs te hebben voor neerschieten MH-17


BND blijkt helemaal geen bewijs te hebben voor neerschieten MH-17

De Westerse media heeft het weer geflikt. Met schreeuwerige koppen werd ons wijsgemaakt dat de Duitse geheime dienst (BND) ‘overvloedig bewijs’ zou hebben dat vlucht MH-17 door de pro-Russische separatisten werd neergehaald. Een vluchtige blik op de feiten leert dat dit complete onzin is, en die bewijzen er helemaal niet zijn. Wellicht is dat wel de ware reden waarom de Nederlandse regering weigert een hoorzitting over dit ‘bewijs’, dat onder andere zou bestaan uit satellietbeelden, te houden (2).

Geen bewijzen, maar politiek gekleurde theorieën

De BND blijkt enkel enige ‘plausibiliteiten’ te hebben gepresenteerd aan de Duitse regering. Met andere woorden: theorieën. De werkelijke oorzaak van het neerstorten van de Maleisische Boeing uit Amsterdam is nog altijd niet bekend of wordt zorgvuldig achter slot en grendel bewaard.

De geheime diensten spelen dus hun bekende rol, namelijk het in opdracht van overheden via de media verspreiden van desinformatie. De waarheid wordt daarbij altijd ondergeschikt gemaakt aan politieke doelstellingen. In het geval van de crisis in Oekraïne is dat doel van meet af aan duidelijk geweest: Rusland van alles de schuld geven, en de Russische president Putin demoniseren.

Het ooit gerenommeerde Duitse Der Spiegel is één van de grootste propaganda organen van de Westerse gevestigde orde geworden. Het magazine schreeuwde rond dat de BND overvloedig veel bewijs heeft dat de pro-Russische separatisten verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH-17.

In werkelijkheid beschikt de BND slechts over kleine aanwijzingen die op diverse manieren geïnterpreteerd kunnen worden, zodat de gewenste politieke uitkomst wordt bereikt. De Duitse en daarna Europese media spraken echter onmiddellijk van ‘bewijs’.

Aanwijzingen voor schuld Oekraïne

Eén van de vermoedelijke redenen is de aanklacht die een Duitse advocaat namens nabestaanden van de ramp heeft ingediend tegen de Oekraïense regering, omdat die nalatig is geweest en het onveilige luchtruim boven het oosten van het land had moeten sluiten voor passagiersvliegtuigen.

Tevens zijn de gesprekken van de luchtverkeersleiding in Oekraïne nog altijd niet vrijgegeven, een aanwijzing dat het Westen iets probeert te verbergen. Ook de beelden die de AWACS-radartoestellen van de NAVO registreerden duiden op schuld van Oekraïne, en niet de separatisten. Over de ware oorzaken hebben de betrokken landen –de VS, Oekraïne, Nederland, België en Australië- zelfs een zwijgplicht ingesteld (4).

Anti-Russische vuurtje wordt opgestookt

De BND vond het klaarblijkelijk tijd om met nieuwe nietszeggende speculaties het anti-Russische vuurtje in Europa weer op te stoken. Russische waarnemers vermoeden dat de BND probeert de Nederlandse regering, dat het internationale onderzoek naar de ramp leidt, te beïnvloeden.

Wat meespeelt is dat Moskou en Kiev zijn overeengekomen dat de EU de enorme gasrekening van Oekraïne aan Gazprom moet betalen. De regeringen in Europa zijn er daarom bij gebaat de aandacht van de burgers af te leiden van het feit dat er $ 4,5 miljard (3) van hun belastinggeld zal worden weggesluisd naar de Oekraïense regering.

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) NU
(3) Der Standard
(4) Unian

>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/10/BND-blijkt-helemaal-geen-bewijs-te-hebben-voor-neerschieten-MH-17

Zie ook o.a.:

11-10: MH17: Duitse regering erkent indirect dat Oekraïne schuldig kan zijn
09-09: Eerste conclusies onderzoek MH17 duiden op schuld Oekraïne, niet Rusland
07-08: Meer bewijs dat vlucht MH17 werd neergehaald door luchtmacht Oekraïne (/ Canadese OVSE-waarnemer bevestigt kogelgaten in wrakstukken)
31-07: Piloot: Cockpit Boeing werd met boordkanon jachtvliegtuig beschoten
29-07: Financial Times: Rusland rekent op oorlog in Europa
26-07: Crisis Oekraïne: Backup-plan globalisten naar Derde Wereldoorlog
24-07: Westen verdraait interview separatistenleider; Kiev houdt gesprekken met piloten achter
23-07: CIA gaat mogelijk Oekraïense ‘deserteur’ schuld geven van vliegramp
22-07: Videobewijs van Russische betrokkenheid neerschieten Boeing ontkracht
20-07: ‘Spaanse luchtverkeersleider in Oekraïne zag twee jachtvliegtuigen bij Boeing’
20-07: Geheime dienst Oekraïne neemt gesprekken met piloten MH-17 in beslag
18-07: Ooggetuigen: Maleisische Boeing neergeschoten door straaljager

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s